AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocuklarin egitim hakki nedir?

Editör

Yeni Üye

Çocukların eğitim hakkı nedir?​

Hiç kimse eğitim hakkından yoksun bırakılamaz. Anayasamızın 42. maddesinde, “Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.”ifadesi yer almaktadır. Eğitim ve öğretim ülkemizde Atatürk İlke ve İnkılaplarına göre düzenlenir. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz.

Eğitim ne için var?​

Eğitim; okullar, kurslar ve üniversiteler vasıtasıyla bireylere hayatta gerekli olan bilgi ve kabiliyetlerin sistematik bir şekilde verilmesi.

Online eğitime geçilir mi?​

Online eğitime geçilir mi?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak” şeklinde açıklama yaptı.

Eğitim hakkı ne demek?​

Eğitim hakkı, bireylerin öğrenme, öğretme, eğitim alma, kendini geliştirme gibi yetkilere hukuksal olarak sahip olması ve bu yetkilerden istediği gibi yararlanmasına denir. Bireyin dili, dini, ırkı, cinsiyeti, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun temel eğitimden yararlanması engellenemez.

Çocuk Hakları Nelerdir eğitim hakkı?​

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

2022 de uzaktan eğitime geçilecek mi?​

2022 de uzaktan eğitime geçilecek mi?
Milli Eğitim Bakanı Özer, “7 Şubat’ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz” dedi. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamıştı. 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Online Eğitim 2022 olacak mı?​

Yapılan açıklamalara göre okullarda uzaktan eğitim kararı bulunmuyor. Ayrıca Bakan Koca da okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini ve Türkiye’deki tüm müesseselerin kapanmadan okulların kapanmayacağını vurguladı.

Çocukların eğitim hakkı, herkesin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamayacağı şeklinde Anayasamızın 42. maddesinde belirtilmiştir. Eğitim, bireylere hayatta gerekli olan bilgi ve kabiliyetlerin sistematik bir şekilde verilmesini amaçlar. Bu eğitim, okullar, kurslar ve üniversiteler aracılığıyla gerçekleştirilir ve ülkemizde Atatürk İlke ve İnkılaplarına göre düzenlenir.

Eğitim hakkı, bireylerin öğrenme, öğretme, eğitim alma, kendini geliştirme gibi yetkilere hukuksal olarak sahip olması ve bu yetkilerden istediği gibi yararlanabilmesini ifade eder. Her bireyin dili, dini, ırkı, cinsiyeti, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun temel eğitimden yararlanmasına engel olunamaz.

Çocuk hakları, dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu evrensel hakları tanımlar. Bu haklar arasında eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklar bulunur.

2022 yılında yapılan açıklamalara göre Türkiye'de okullarda uzaktan eğitim kararı bulunmamakta ve yüz yüze eğitim devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanı Özer, 7 Şubat itibarıyla tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edileceğini belirtmiştir. Öte yandan, Bakan Koca da okullardaki eğitimin devam edeceğini ve müesseselerin kapanmadan okulların da kapanmayacağını vurgulamıştır.