AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çocukların Anne ve Babanın Yatak Odasına Girmesi Uygun mudur?

SoruCevap

Yeni Üye
İslam dininin adabına göre, çocukların anne ve babanın yatak odasına girmeleri uygun mudur, bu konuda nelere dikkat edilmelidir?

İslam dini mahremiyete, çok önem verir. Evdeki mahremiyet konusunda çeşitli kurallar koyan İslam dini, Müslüman kişinin aile hayatını emniyet altına alarak hem hissi hem de ahlaki yozlaşmaların önüne geçmeyi hedef almaktadır. Bu nedenle hem kişinin hem de sosyal hayatın korunması için, mahremiyete dair çok fazla hükümler koymaktadır bu hükümlerden bazıları şunlardır.

Çocuklar Odalara Girerken İzin İstenmelidir
Aile fertlerinin birbirlerinin odalarına girerken, kapıyı tıklatmaları ve izin almaları çok önemlidir. Hele ki anne babanın davranışları, çocuklar üstünde hem onlara önem verildiğinin hem de özel yerlere girerken izin alınması gerektiğinin öğretilmesi yönünden çok önemlidir. Anne baba çocuklarına odalarında olduklarında kapının tıklatılmadan içeri girilmeyeceğini, anlatmalıdır. Çocuğa “Odamda üstümü giyiniyor olabilirim” şeklinde yumuşakça açıklamalar yapılmalıdır. Aksi halde anne babanın özel odalarındaki durumunu çocuk görür. Bazı insan da çocuklarından saklanmayı gereksiz görür. Aslında onların görmüş olduğu çok şey zamanla hayatlarına etki etmektedir. Çoğu zaman görmüş oldukları fıtrata uygun olmayan uygunsuz vaziyetler, çocukların ruhi bunalımlara girmesine neden olur.

Anne Babalar Davranışlarına Dikkat Etmelidir
Anne babaların birçoğu Çocuklarının cinselliğe duyduğu ilgiden yakınarak“Eşim bana sarıldığında oğlum beni babasından kıskanıyor”, “Oğlum beni dudaklarımdan öpmek istiyor”, “Kızım eşimi bana dokundurtmuyor!” derler. Bu durum çok üzücü bir durumdur anne babalar çocuklarının yanında birbirlerine cinsi hiçbir hareket yapmamalıdır misal dudaktan kesinlikle öpmemelidir aksi halde çocukta annesini veya babasını dudaktan öpmek isteyecektir ki bu çok yanlış bir davranış olacaktır. Eşler arasında çok özel olan hareketler çocuğun mahrem duygularının gelişmesinin önüne geçer. Çocuklar ebeveynlerinin mahremiyetlerine, aklı ermeye başladığında, kendi bedenini başkasının bedenini fark etmeye başladığında vakıf olmaya başlarlar. Anne babaların mahrem olan sevgi davranışlarını özellikle de 4-7 yaş çocuklarının yanında göstermemeleri gerekmektedir böyle yaparak çocuklarının ahlakını muhafaza etmiş olurlar.