Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cocuklarda koku hassasiyeti neden olur?

Editör

Yeni Üye

Cocuklarda koku hassasiyeti neden olur?​

Çocuğunuzdaki koku hassasiyetinin sebebi obsesif bozukluktan kaynaklanabilir. Böyle bir durumda çocuğunuzda başka takıntılar da gözlemlenebilir. Çocuğunuzda farklı hassasiyet ve takıntıların olması, koku hassasiyetinin obsesyon kaynaklı olduğuna işaret edebilir. Bu durumda bir uzmandan yardım almanız faydalı olabilir.

Koku hassasiyeti için hangi doktora gidilir?​

Koku hassasiyeti için hangi doktora gidilir?
Koku alma bozukluğu şikayetiyle doktora giden hastalara öncelikle KBB muayenesi yapılır. KBB muayenesi yapılan hastaya koku alanı endoskopisi yapılarak koku alma bozukluğunun iletim tipi bir kayıp olup olmadığı anlaşılmaktadır.

Hassas çocuk ne demek?​

Hassas çocuk ne demek?
Son yıllarda “aşırı hassas çocuk” tanımını çok sık duyar olduk. Bu çocuklar bir psikiyatrik durumun kriterlerini doldurmamakla beraber anne babalar için başa çıkılması zor çocuklar oluyorlar. Bu çocukların bebekliğini zor teskin edilebilen, huzursuz, uykusuz ve aşırı tepkisel olarak tarif edebiliriz.

Ne de olsa koku hassasiyeti baş ağrısı yapar?​

koku hassasiyeti baş ağrısı yapar, midenizin kalkmasına bile sebep olabilir. her şey küçükken kullanılan pastel boyalarla başlar sonra parfüm kokularıyla başınız derde girer bu liste yemek kokusuna kadar uzar gider… tabii bu takıntı durumu da olabilir fakat kesinlikle saygısızlık olarak nitelendirilemez, elde değildir sadece..

Koku hassasiyeti baş ağrısı yapar?​

Koku hassasiyeti baş ağrısı yapar?
bazı kokulara hassas olmanın dışındadır. koku hassasiyeti baş ağrısı yapar, midenizin kalkmasına bile sebep olabilir. her şey küçükken kullanılan pastel boyalarla başlar sonra parfüm kokularıyla başınız derde girer bu liste yemek kokusuna kadar uzar gider…

Kimse koku hassasiyetini anlayabiliyorum?​

Kimse koku hassasiyetini anlayabiliyorum?
koku hassasiyeti had safhada olan biri olarak asansöre bindiğim zaman benden önce asansöre binen kişinin cinsiyetini dahi anlayabiliyorum. kadın teri, erkek teri, yaşlı teri kokusu ayrımı yapabildiğim gibi kişinin pislikten mi hastalıktan mı terlediğini dahi anlayabiliyorum .

Çocuklarda koku hassasiyeti genellikle obsesif bozukluk gibi durumlardan kaynaklanabilir. Bu durumda çocuğunuzun farklı hassasiyet ve takıntılarının olması, koku hassasiyetinin obsesyon kaynaklı olduğuna işaret edebilir. Obsesif bozukluk, belirli düşünceler veya dürtüler nedeniyle tekrarlayan ve zorlayıcı davranışların ortaya çıktığı bir durumdur. Bu tip durumlarda bir uzmandan yardım almanız faydalı olabilir.

Koku hassasiyeti için bir doktora başvurduğunuzda genellikle KBB (Kulak Burun Boğaz) uzmanına yönlendirilirsiniz. KBB uzmanı, koku almayla ilgili sorunları araştıracak ve gerekli muayeneleri yaparak durumunuzu analiz edecektir. Örneğin, koku alanı endoskopisi gibi yöntemlerle koku alma bozukluğunun kaynağı belirlenebilir.

“Aşırı hassas çocuk” terimi son zamanlarda sıkça kullanılmaktadır. Bu tür çocuklar, psikiyatrik bir durumu olmayabilir ancak ebeveynler için zorlayıcı olabilirler. Bu çocuklar genellikle bebeklikten beri huzursuz, uykusuz ve aşırı tepkisel olabilirler. Bu durumdaki çocuklar için ailelere destek ve rehberlik önemli olabilir.

Koku hassasiyetinin baş ağrısı yapabildiği doğru olabilir. Bazı insanlar belirli kokulara karşı hassasiyet gösterebilir ve bu durum baş ağrısına veya mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Kokuların kişiyi rahatsız edebileceği durumlarda, bu konuda duyarlı davranmak önemlidir.

Koku hassasiyeti olan birinin kokuları bu kadar detaylı algılaması oldukça dikkat çekicidir. Her bireyin duyuları farklı şekilde çalışabilir ve bazı insanlar diğerlerine kıyasla kokuları daha belirgin bir şekilde algılayabilir. Bu durumda, çevrenizdeki kişilerin koku hassasiyetinizi anlamalarını beklemek yerine durumu anlatarak anlayış ve destek görebilirsiniz.

Geri