AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cocuklarda kaba motor gelisimi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çocuklarda kaba motor gelişimi nedir?​

Kaba motor becerileri; yürüme, koşma, zıplama, vurma gibi eylemlerin rahat bir şekilde yapılması için gerekli olan motor beceri grubudur. Çocukların tüm bu becerileri geliştirmeleri, onların benlik saygılarını ve özgüvenlerini arttıracak ve aynı zamanda akademik yönlerini de destekleyecektir.

Kaba motor kontrolü sağlamak hangi gelişim alanı ile ilgilidir?​

Kaba motor beceriler, çocuk gelişiminin en önemli parçalarındandır. Vücudumuzda bulunan büyük kas gruplarının koordinasyonu; duyuların ayırdına varma, motor planlama, denge, güç ve dayanıklılık gerektiren karmaşık nörolojik süreçler içerir.
Motor gelişim özellikleri nelerdir?
Motor gelişim, düzenli bir sıra izler. Büyük kas motor becerileri, aynı zamanda ‘kaba motor beceriler’ veya ‘geniş kasların kullanılması’ diye de anılmaktadır. Emekleme, ayakta durma, yürüme, koşma, salınım, dönme, yuvarlanma, zıplama, denge gibi hareketler üzerideki kontrolü anlatmak için kullanılmaktadır.
Kaba motor gelişim testi nedir?
Büyük Kas Motor Gelişim Testi (BKMGT-2) iki alt testten oluşmaktadır. Bunlar; yerdeğiştirme beceri alt testi ve nesne kontrolü beceri alt testleridir. Yerdeğiştirme beceri alt testi, toplam 6 beceriyi ( koşu, gallop, tek ayak sıçrama, koşarak engel üstünden atlama, uzun atlama ve kayma becerileri) içermektedir.

Motor gelişim alanları nelerdir?​

MOTOR GELİŞİM (BÜYÜK VE KÜÇÜK KASLARIN MOTOR GELİŞİM

Kaba motor nasıl gelişir?​

Rampada ya da düz zeminde yürümeye çalışmak, topuk üstü ya da parmakların ucuna basarak yürümek kaba motor gelişimini destekler. TOPA VURMA YA DA TOP YAKALAMA ETKİNLİĞİ: Sabit şekilde duran veya karşıdan gelen topu elle tutma ya da ayakla vurma gibi oyun etkinlikleri kaba motor gelişimini destekler.
 
Geri
Üst