AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocuklarda gece uykuda terlemenin neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çoçuklarda gece uykuda terlemenin neden olur?​

Çocuklarda gece terlemeleri sağlık sorunlarında görülebilir: Viral enfeksiyonlar, bronşit, sinüs enfeksiyonu, zatürre gibi sağlık sorunları. Eğer çocuğunuz gece yarısı uyanıyorsa ve aşırı bir susama ve açlık ile diyabet hastalığın bir işareti olabilir.

Çocuklarda aşırı terlemenin sebebi nedir?​

Solunum yolu hastalıkları ve alerji: Solunum yolu hastalıkları ve alerji çocukların çok fazla terlemesine neden olan unsurlar. Zorlu nefes alıp vermek, burun etlerinde alerjik şişmeler solunum ve geniz sekresyonlarındaki aşırı artışın neden olduğu eforun artmasıyla terlemede ciddi artışlar olabiliyor.

Hangi hastalık çok terletir?​

Hangi hastalık çok terletir?
Bu hastalıklar karda kışta bile terletiyor
- Hipertiroidi. Hipertiroidi, tiroit bezinin fazla tiroit hormonu üretimi ile oluşan bir hastalık.
- Diyabet.
- Hipoglisemi (Şeker düşüklüğü)
- Akromegali.
- Feokromasitoma.
- Cushing Sendromu.

Aşırı Terleme hangi kanser belirtisidir?​

Aşırı Terleme hangi kanser belirtisidir?
Kanser: Daha düşük bir olasılık olmakla beraber, aşırı terleme durumunda vücudun kanser hücreleriyle savaşıyor olması da mümkündür. Bu durumda kanser ilerledikçe terleme miktarı da artabilir. Vücutta istilacılarla savaşan akyuvarların artmasına neden olan lösemi gibi kanser türlerinde aşırı terlemeye sıkça rastlanır.

Çocuğum çok terliyor hangi doktora gitmeliyim?​

– Genel terleme: (vücut, gövde terlemesi) için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne, – Gece (uykuda) terleme: için İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümüne gidilebilir, – Çocuklarda terleme: için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne başvurulması gerekir.

Gece uykuda terleme neden olur?​

Gece terlemesi sıcağa bağlı olarak gelişebileceği gibi enfeksiyon, hormonal sorunlar, reflü, uyku apnesi, kanser, şeker hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar, menopoz, stres bozukluğu veya alkol kullanımına bağlı olarak da yaşanabilir. Gece terlemesi yaşayan kişilerin genellikle herhangi bir tedaviye ihtiyacı olmaz.

Sık sık terleme neden olur?​

Sık sık terleme neden olur?
Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.

Enfeksiyon ter yapar mi?​

Enfeksiyon ter yapar mi?
Bunlar: Enfeksiyon hastalıkları: Ateşli hastalıklarda ateş, ani ve çok miktarda terleme ile düşebilir, özellikle zatüre, sıtma, tifo ve bademcik iltihaplanmalarında bu olay görülür. Hipertiroidi denilen tiroid bezinin aşırı çalışması da aşırı terlemenin bir nedenidir.
 
Gece uykuda terleme, çocuklarda farklı sağlık sorunlarına işaret edebilir. Örneğin, solunum yolu hastalıkları ve alerjiler terlemeye neden olabilir. Özellikle zorlu nefes alıp verme, alerjik şişmeler ve solunum yolu sekresyonlarının artması terlemeyi artırabilir.

Aşırı terlemenin sebeplerinden biri de bazı hastalıklar olabilir. Hipertiroidi, diyabet, hipoglisemi, akromegali, feokromasitoma ve Cushing Sendromu gibi hastalıkların aşırı terlemeye yol açabileceği belirtilmektedir.

Aşırı terleme durumu kanserle ilişkili olabilir. Kanser hücreleriyle savaşan vücut, daha fazla terlemeyle mücadele edebilir. Özellikle lösemi gibi kanser türlerinde aşırı terleme sıkça görülebilir.

Eğer çocuğunuz aşırı terliyorsa, hangi doktora başvurmanız gerektiğine dair öneriler de paylaşılmıştır. Genel terleme için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümü, gece terlemesi için İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümü, çocuklarda terleme içinse Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne danışılması tavsiye edilmektedir.

Gece uykuda terlemenin sebepleri arasında; sıcak hava, enfeksiyonlar, hormonal sorunlar, reflü, uyku apnesi, kanser, şeker hastalığı, nörolojik rahatsızlıklar, menopoz, stres bozukluğu ve alkol kullanımı gibi faktörler yer almaktadır. Tedaviye genellikle gerek olmayabilir.

Sık sık terleme durumunda ise hormonal hastalıkların araştırılması önerilmektedir. Özellikle hipertiroidi vücut metabolizmasını hızlandırdığı için aşırı terlemeye neden olabilir.

Enfeksiyon hastalıkları da terlemeye sebep olabilir. Ateşli hastalıklar, zatürre, sıtma, tifo ve bademcik iltihaplanmaları gibi enfeksiyonlar aşırı terlemeye yol açabilir. Hipertiroidi gibi tiroit bezinin aşırı çalışması da terleme sorununa sebep olabilir.
 
Geri
Üst