AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocuklarda benler neden cikar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çocuklarda benler neden çıkar?​

Benlerin oluşumunda rol oynayan başlıca etken, güneşin ultraviyole ışınlarıdır. Çocukluk döneminde güneşe aşırı maruz kalmak ben gelişimini artırmaktadır. 1-4 yaş arasında uzun saatler güneşte kalmak, özellikle sırt ve kollarda melanositik ben gelişimine neden olmaktadır.

Çocuğun Pipisiyle neden oynaması?​

Erkek olsun kız olsun çocuklarda genital bölgenin iyi temizlenmemesi, alerjik durumlar nedeniyle pişik, kaşıntı gibi sorunlara neden olabiliyor. Bazen de bu bölgede enfeksiyona bağlı yaralar ortaya çıkıyor. Çocuk da bu kaşıntıyı gidermek için cinsel organıyla oynuyor.
Benler kaç yaşına kadar çıkar?
Vücutta ben gelişiminin 30 yaşına kadar olabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Onur Çapkan, özellikle 20 santimin üstü benlerin daha fazla kanser riski taşımasından dolayı yakından takip edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
Çocuklarda ne zaman ben çıkar?
BENLER İLK 20 YILIN ESERİ Vücudun her yerinde gözlenebilirler. Bir kısmı doğuştan, bir kısmı ise sonradan ortaya çıkarlar. Ciltle aynı hizada olabilecekleri gibi deriden kabarık, üstünde kıl gelişen formlarda bulunabilirler. Kişide ben gelişeceği doğumdan önce planlanmıştır, çoğu da ilk 20 sene içinde gelişir.

Çocukların Pipisiyle oynaması normal mi?​

Çocuğun kendi bedenini merak etmesi ve genital bölgesine dokunduğunda da haz duyması oldukça normal ve sağlıklı bir durum. Erkek çocuklarda genital bölge ile oynamanın verdiği hazzın yanı sıra çişi geldiğinde ya da penisine dokunduğunda penisinin büyümesi de çocukları şaşırtıyor.

Cinsel organla oynamak ne demek?​

Masturbasyon, el ile tatmin denen bu olay, kişinin cinsel organı ile oynamak suretiyle doyuma gitmesidir. Cinsel organın el veye ne olursa olsun, herhangi bir cisme sürtünmesi veya göğüslerinde yahut göğüs uçlarında ve diğer cinsel bölgelerde sıkıştırma ve benzeri baskılarla yapılan bir uygulamadır.

Geri