AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocuklara sinir koymak neden onemli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çocuklara sınır koymak neden önemli?​

Sınırlar ve kuralların bulunması çocuğu tehlikelere karşı koruyacağı gibi, büyüyüp gelişirken yolunu-yönünü belirlemesine yardımcı olacaktır. Ayrıca net sınırlar ve kuralların bulunması, çocukların hem aile içinde, hem de arkadaş ve okul ortamında onaylanabilir davranışlar geliştirmesine yardımcı olacaktır.
Çocuk güvenliği ne demek?
Çocuk güvenliği ise; bir kurumun çalışanlarının, çalışmalarının ve programlarının doğrudan veya dolaylı etkide bulunduğu çocuklara hiçbir zarar vermemesini sağlamak için yürüttüğü işler.
Bağlanma çocuğun yaşamını nasıl etkiler?
Erken çocukluk döneminde kurulan güvenli bağlanmanın, ileri ki okul yıllarında dikkati odaklama, sürdürme ve diğer öğrenme süreçleriyle ilişkili olduğu da gösterilmiştir. Güvenli bağlanan çocukların ders notlarının daha yüksek olduğu, hedef odaklı ve işbirlikçi olmaya daha yatkın oldukları bulunmuştur.

Çocuklara sınır koymak nedir?​

Ebeveynlerin bir kural ve beklentiyi öğretebilmek için kullandıkları sürece sınır koyma denir. Sınır koyma aynı zamanda çocuğa bakım veren kişinin, çocukla aralarındaki güvenli ilişkiye zarar vermeden, çocuğun davranışlarını kısıtlamasıdır. Sınırlar çocuğu destekleyici, koruyucu ve yaşama hazırlayıcı işleve sahiptir.
Oyun odasında sınır koymanın önemi nedir?
Sınır Koymak Çocuğunuza Öz-disiplin Becerisi Kazandırır Diğer yandan, hayatın her zaman TV izlemek, bilgisayarda oyun oynamak gibi eğlencelerden ibaret olmadığını göstermek çocuğunuza sorumluluk sahibi olmayı öğretir.
Çocuklara nasıl sınır konur?
Akademisyenanne, çocuğuna kural koyarken izlemen gereken basamakları şöyle sıralıyor:
- Kuralları çocuğuna net ve açık bir şekilde söyle. “Oyunun bittiğinde oyuncaklarını toplamanı istiyorum.” gibi.
- Çocuğuna kuralı nasıl uygulayacağını öğret.
- Bu kurala neden uyması gerektiğini açıkla.
- Kurala uyarsa mutlaka pekiştir.
 
Geri
Üst