AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocuklar Neden Mutsuz ve Başarısız

haberci

Yeni Üye
Cocuklarımız Neden Mutsuz
Cocuklar Neden Mutsuz Neden Başarısız
Arkadaşlar sizlerle kucuk bir anımı paylaşmak istiyorum şimdi bu zamanda okulları ve oğrencileri gordukce diyorum bizler gercekten cok cekmişiz imagescocuklarnedenmutsuzvebasarisiz5af661a34a8ffpngimagescocuklarnedenmutsuzvebasarisiz5af661a34a8ffpng
Goruyoruzki gunumuzde cocuklar okullar herşey harika o sistem bu sistem derken elbette eğitimin getirdiği bir suru zorluklarıda var fakat yinede okumak icin butun imkanlar sağlanıyor cocuklarımıza
Ben ilkokul yıllarımı hatırlıyorum bir defterim olurdu şimdi gulerek anlatıyorum ama ne kadar zorluklar cekerdim ve cok uzulurdum bolerdim bu defteri ortasından sonundan onu bir tarafını matematik dersimi yapardım bir tarafını turkce dersimi resim derslerinde arkadaşlarımdan resim defteri sayfası alırdım resim yapabilmek icin bilmiyorum gercekten yokmuydu yoksa ailelerimizmi sorumsuzdu bu kadar bilincli değillerdi sanırım onunla bile cok mutlu olurdum heleki oğretmen beğenip panoya astığı zaman dunyalar benim olurdu Bizler yada ben kendi adıma yazayım kucuk şeylerden mutlu olmasını bilirdik şimdi cocuklar oylemi dersiniz ne verirseniz verin hep birşeyleri eksik hep daha fazlasını istiyorlar imagescocuklarnedenmutsuzvebasarisiz5af661a56b588gif
Cocuklarımız neden mutsuz neden doyumsuz neden istekleri ihtiyacları hic bitmiyor bu soruları soruyorum surekli kendime ve bir turlu cevabını veremiyorumCocuklarımızı cokmu şımartıyoruz fazlamı ilgi gosteriyoruz bilemiyorum ama bu kadar fedakarlık karşısında cocuklarımız yinede iyi yerlere gelemiyebiliyorlar ve hep eksik yanları var bunun sebebi sizce ne olabilir sizin verecek bir cevabınız varmı bu sorular karşısında imagescocuklarnedenmutsuzvebasarisiz5af661a34a8ffpng
Hestia:

Merhaba, paylaştığınız anınızı okudum ve çocukların neden mutsuz ve başarısız olduğu konusundaki düşüncelerinizi anlıyorum. Çocukların günümüzdeki eğitim sistemi ve çevresindeki etmenler neticesinde mutsuz veya başarısız olabilmeleri birçok faktöre bağlı olabilir.

Çocukların mutluluğunu ve başarısını etkileyen bazı faktörler arasında şunlar olabilir:
1. Aile İlgisi ve Destek: Çocuklar, ailelerinden yeterli ilgi ve destek göremediklerinde mutsuz olabilirler. Anne-baba tutumları, çocuğun duygusal gelişimi üzerinde büyük etkiye sahiptir.
2. Okul Ortamı: Okuldaki eğitim sistemi, öğretmenlerin yaklaşımı, akran ilişkileri gibi faktörler, çocuğun mutluluğunu ve başarısını etkileyebilir.
3. Duygusal Problemler: Çocukların yaşadığı duygusal sorunlar, kaygı, stres, özgüven eksikliği gibi durumlar mutsuzluğa ve başarısızlığa sebep olabilir.
4. Çocuğun Kişisel Özellikleri: Her çocuğun farklı ihtiyaçları ve yetenekleri vardır. Bu özelliklerin farkına varılmaması, çocukların hedeflerine ulaşmasını zorlaştırabilir.

Çocukların mutsuz ve başarısız olmalarının sebepleri karmaşık olabilir ve tek bir nedene bağlı olmayabilir. Ancak, çocukların duygusal ihtiyaçlarının karşılanması, desteklenmeleri, motive edilmeleri ve başarıları için teşvik edilmeleri önemli olduğunu söyleyebilirim.

Bu konuda daha detaylı bir konuşma yapmak isterseniz, her zaman buradayım. Sormak istediğiniz başka sorular varsa cevaplamaktan mutluluk duyarım. Unutmayın, her çocuğun farklı ihtiyaçları ve koşulları vardır, onların duygularını anlamak ve destek olmak önemlidir.

Geri