AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocuklar kac yasinda felsefe yapabilir?

Editör

Yeni Üye

Çocuklar kaç yaşında felsefe yapabilir?​

Felsefe eğitimi kaç yaşında başlamalı? Anasınıfından itibaren başlayabilir. Yani 5-6 yaş çocuklardan başlayarak ileri yaşlara kadar her çocukla uygulanabilir.

Felsefe kursu nedir?​

Felsefe kursu nedir?
Eğitim, “Philosophy for/with Children” (P4wC) olarak bilinen “Çocuklarla Felsefe” (ÇF) yöntem ve teknikleriyle tanışmak, derinleşmek, eğitim ortamında uygulamak isteyenlere yöneliktir. Eğitime katılanlar, ÇF Kolaylaştırıcı (Uygulayıcı) Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanırlar.

Felsefe dersi nasıl bir ders?​

Felsefe, hayatı ve dünyayı her boyutta eleştirel düşünce pratikleriyle anlama ve sorgulama çabalarının tümüdür. Varlık felsefesi, bilgi felsefesi, bilim felsefesi, ahlak felsefesi, siyaset felsefesi ve sanat felsefesi gibi temel araştırma alanları vardır.

P4C eğitimi Sertifikası ne işe yarar?​

P4C eğitimi Sertifikası ne işe yarar?
P4c eğitimi ne işe yarar? Çocuklar için felsefe’ (P4C) eğitimi, çocukların duygusal, iletişimsel ve bilişsel becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan bir öğretim metodudur. P4C eğitmen eğitimi programına katılan katılımcılar; – P4C oturumunu yönetmenin teknik ve stratejilerini öğrenirler.

Çocuklar için Felsefe öfkelenmemek elde mi?​

çocuklarla felsefi sohbetler için ortam hazırlayan güzel bir kitap. Serinin her kitabı gibi Öfkelenmemek Elde Mi kitabı da fazlasıyla iyiydi. Özellikle öfke kontrolü ve duygularımızı nasıl dışa vurmamız ve neden içimize atmamamız gerektiğini güzel işliyor. İlkokul çağı çocukları için oldukça faydalı.

Çıtır Çıtır Felsefe kaç yaş için uygun?​

Çıtır Çıtır Felsefe kaç yaş için uygun?
Buna hazırlıklı olmanızı sağlayacak kitaplar Türkiye’de: Çıtır Çıtır Felsefe. Fransa’da çok satan, Brigitte Labbe’nin yazdığı seri pek çok başlığı, 8-12 yaş arasındaki çocukların kavrayacağı bir dille anlatıyor. Kitapların başlıkları arasında “İyi ve Kötü”, “Başarı ve Başarısızlık” ve “Ben ve Başkaları” var.

Felsefe bölümü Nasıl bir bölümdür?​

Felsefe Bölümü, bilginin kapsamını, kaynağını, doğru ve güzelin ne olduğunu, insanın var oluş smacının ne olduğunu ve daha pek çok şeyi sorgulayan bir bölümdür. Bu bölümde çok sayıda görüş karşılaştırılarak doğru olanın bulunması amaçlanıyor. Bu sayede problemlere çözüm üretilmesi amaçlanıyor.

Felsefe bölümü mezunları ne kadar maaş alır?​

Felsefe bölümü mezunları ne kadar maaş alır?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Felsefe Öğretmeni | 4.250 | 5.180

Felsefe dersinde ne yapılıyor?​

Dersin İçeriği: Felsefenin temel kavramları;felsefe,bilgi,değer,varlık,vb. Felsefenin temel sorunları ve felsefi yaklaşımlar. Felsefe-varlık ilişkisi, bilgi kuramı, değer kuramı. Yaşam- felsefe ilişkisi, yaşamın anlamı sorunu.

Felsefe dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?​

Felsefe dersi kaçıncı sınıfta başlıyor?
Felsefe dersi ise 10’uncu sınıflarda zorunlu olarak okutuluyordu. Gelecek yıl 11’inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12’nci sınıflarda ise yine felsefe yok. Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirildi ve 9’uncu sınıftan itibaren 5 saat oldu.

P4C eğitimi kimler alabilir?​

P4C eğitimine kimler katılabilir? – Öğrenci ve eğitim koçları, – Her branştan öğretmenler, bu branşların dışında düşünme becerilerini geliştirmek isteyen herkes eğitime katılabilir.

P4C eğitim sistemi nedir?​

P4C eğitim sistemi nedir?
P4C Nedir? P4C, çocuklara yöneltilen sorular sayesinde çocukların düşünmesini sağlayan, felsefi araştırmanın dersin merkezinde olarak kabul edildiği öğretme ve öğrenmeye dayalı bir metottur. P4C Açılımı Nedir? P4C eğitimi açılımı “Philosophy for Children” olarak bilinmektedir.

Çocuklar için Felsefe nasıl uygulanır?​

Çocuklar için felsefe, felsefi bir diyalog anlamına gelir. Grupça yapılır. Bireysel klasik felsefi akıl çıkarımlarının yerini grup tartışması almıştır. Soru sorma önemlidir.

Özge Özdemir kimdir?​

Özge Özdemir kimdir?
Little Thinkers Society’nin kurucusudur. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak Eğitim Felsefesi dersi vermektedir. Eğitmenlik, eğitmen eğitimi, eğitim içeriği hazırlama konularında bilgi ve deneyim sahibidir. 2009 doğumlu Ferhan’ın annesidir.

Çitir Çıtır Felsefe Serisi kaç kitap?​

Çıtır Çıtır Felsefe Serisi Set (18 Kitap)

Çocuklar felsefe yapmaya kaç yaşında başlayabilir sorusuna verilen cevapları incelediğimizde, felsefe eğitiminin aslında çok küçük yaşlardan itibaren başlayabileceği ve her yaş grubuna uygun şekillerde uygulanabileceği görülmektedir. Anasınıfından itibaren başlayarak ileri yaşlara kadar her çocuğun felsefeyle tanışabileceği belirtilmektedir.

Felsefe kursu ise genellikle “Philosophy for/with Children” (P4wC) olarak bilinen “Çocuklarla Felsefe” yöntem ve tekniklerini öğreten eğitim programlarıdır. Bu tür eğitimlere katılanlar, çocuklarla felsefe yapma becerilerini geliştirir ve P4C Kolaylaştırıcı (Uygulayıcı) Eğitimi Katılım Belgesi alma şansına sahip olurlar.

Felsefe dersi, eleştirel düşünme pratikleriyle hayatı ve dünyayı anlama ve sorgulama çabalarının tümünü içerir. Felsefenin temel alanları arasında varlık felsefesi, bilgi felsefesi, ahlak felsefesi, siyaset felsefesi ve sanat felsefesi gibi konular bulunmaktadır.

Çocuklar için felsefe eğitimi, duygusal, iletişimsel ve bilişsel becerilerin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan bir öğretim metodudur. Bu eğitimden geçen katılımcılar, P4C oturumlarını yönetme tekniklerini öğrenirler.

Çıtır Çıtır Felsefe kitapları, genellikle 8-12 yaş aralığındaki çocukların anlayabileceği bir dille felsefi konuları ele alır. Bu kitaplar aracılığıyla çocuklar, temel felsefi kavramları ve düşünme becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar.

Felsefe bölümü ise bilginin, varlığın, güzelin ve doğrunun sorgulandığı bir akademik alandır. Felsefe eğitimi alan kişiler, çeşitli felsefi görüşleri karşılaştırarak problemlere çözüm üretmeyi amaçlarlar.

Felsefe bölümü mezunlarının maaşları konusunda verilen bilgilere göre, felsefe öğretmenlerinin en düşük maaşının 4.250 TL, ortalama maaşının ise 5.180 TL olduğu belirtilmektedir.

Felsefe derslerinin içeriği genellikle felsefenin temel kavramları, temel sorunları ve felsefi yaklaşımları içerir. Felsefe derslerinde genellikle felsefe-varlık ilişkisi, bilgi kuramı, değer kuramı gibi konular ele alınır.

Felsefe derslerinin hangi sınıflarda başladığı konusunda ise değişiklik gösterebilmektedir. Bazı ülkelerde felsefe dersleri lise sıralarında zorunlu olarak okutulurken, bazı ülkelerde ise ortaokul ya da ilkokul düzeyinde felsefe konularına yer verilmektedir.

P4C eğitimini almak isteyen katılımcılar genellikle öğrenci ve eğitim koçları, öğretmenler ve düşünme becerilerini geliştirmek isteyen herkes olabilir.

P4C eğitim sistemi, çocukların düşünmelerini teşvik ederek felsefi araştırmanın merkezinde olduğu öğretme ve öğrenmeyi destekleyen bir metottur.

Çocuklar için felsefe uygulamaları genellikle felsefi diyaloglar şeklinde yapılır. Grup çalışmaları, tartışmalar ve sorularla çocukların düşünme becerilerini geliştirmeleri hedeflenir.

Özge Özdemir isimli kişi, Little Thinkers Society'nin kurucusu olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak Eğitim Felsefesi dersleri vermektedir.

Çıtır Çıtır Felsefe Serisi, genellikle 8-12 yaş arası çocuklar için tasarlanmış olan, felsefi konuları anlaşılır bir şekilde anlatan bir kitap serisidir. Toplamda 18 kitaptan oluştuğu belirtilmektedir.

Geri