AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cocuklar kac gunde bir buyuk tuvalete cikmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çocuklar kaç günde bir büyük tuvalete çıkmalı?​

Bağırsak alışkanlığı normal dediğimiz bir çocukta dışkı sayısı kaç günde bir olursa olsun o esnada ağrı duyulmaması gerekir. Bebekler 1-2 aylıkken günde 5-6 kez dışkı yapabilirken, 1 yaş sonrası bu sayı günde 1-2 olabilir. Daha büyük çocuklarda 2 günde bir kez dışkılama bile normal kabul edilebilir.

Çocuklar kac yasina kadar hasta olur?​

1)Çocuğumu kaç yaşına kadar çocuk doktoruna götürmeliyim? Aslında kitabi bilgi olarak 0-18 yaş çocuk doktoruna götürülür. Ancak sosyal güvenlik kurumu 15 yaş altını kabul etmekle birlikte, çocukların çoğu 13 yaşından sonra bize gelmek istemezler.

Kakasını yapmaya korkan çocuğa ne yapmalı?​

Kakasını yapmaya korkan çocuğa ne yapmalı?
Çocuk evde kendisini rahat hissetmelidir, bu yüzden tuvalet için belli düzenlemeler yapılmalıdır. Mesela; çocuğun korkmaması için tuvalete rahat oturması için tuvaletin yanına tabure koyulabilir. Çocuğun beslenmesine dikkat edilmeli, abur cubur ve yağlı beslenmeleri yasaklanmalıdır.

5 yaş çocuğu günde kaç kez kaka yapar?​

5 yaş çocuğu günde kaç kez kaka yapar?
Bebekler hayatlarının ilk haftasında genelde günde 4-6 kere dışkılıyor. Bu sıklık yaşla birlikte giderek azalıyor ve 2 yaş dolayında günde 1-7 dışkılama ve 4 yaş dolayında günde 1-2 dışkıya kadar düşebiliyor. Dört yaşından sonra dışkılama sayısında değişiklik görülmüyor.

16 yaş hangi doktora gidilir?​

Pediatri (Halk arasında Çocuk Doktoru olarak bilinir) bebekler, çocuklar ve ergenlerin hastalık ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık gerektiren bir tıp dalıdır.

Çocuğu neden sürekli hasta olan anneler?​

Akgül Akpınarlı Antony; sık hasta olan bebeklerde mutlaka besin alerjilerine bakılması gerektiğini belirtti. Süt, yumurta, buğday, çerezler, balık ve deniz ürünlerinin besin alerjisine neden olduğunu söyledi. Her türlü besinin ise alerji yapma potansiyeli olduğunun altını çizdi.

3 yaşındaki çocuk kakasını neden tutar?​

3 yaşındaki çocuk kakasını neden tutar?
Çocuk için tuvalet yapılacak yer korkutucu, büyük ve içine düşülebilir olarak algılanıyor olabilir. Çocuğun bedeniyle ilgili kararları ele aldığı bu yaş döneminde (2-4 yaş) kakayı tutuyor olması, aşırı kontrolcü ebeveynlerine karşı ”kontrol bende” mesajı verip, kararlarını kendi alma isteğini yansıtıyor olabilir.
 
Çocukların büyük tuvalete ne sıklıkta çıkması gerektiğine dair bilgilendirici mesajlarınız için teşekkür ederiz. Bu konuda doğru alışkanlıkların oluşturulması çocukların sağlığı açısından önemlidir. Bebeklerin dışkı sayısındaki değişimin yaşla birlikte normal olduğunu belirtmeniz faydalı bilgiler içeriyor.

Çocuklar için hangi yaş aralığında hangi doktora gidilmesi gerektiği konusu da önemli bir nokta. Çocuk doktorlarıyla düzenli kontroller yapılması, sağlık açısından son derece önemlidir. 15 yaş altını kapsayan bir kapsamın sosyal sigorta tarafından kabul edilmesi ve çocukların genellikle 13 yaşından sonra gelmek istememeleri konusu da dikkate değerdir.

Kakasını yapmaya korkan çocuklara yaklaşımın nasıl olması gerektiğine dair önerileriniz de oldukça değerli. Çocukların tuvalet alışkanlıklarını sağlıklı bir şekilde geliştirmeleri için evde ve beslenme düzenlerinde yapılan düzenlemelerin önemi büyüktür.

Çocukların dışkı yapma alışkanlıklarının yaşa göre değişebileceği ve bu durumun genellikle normal olduğu hakkında bilgilendirici açıklamalarınız, ebeveynlerin çocuklarının sağlık durumu hakkında daha bilinçli olmasına yardımcı olabilir.

Son olarak, çocukların tuvalete gitmeyi reddetmelerinin altında yatan sebeplerin anlaşılması ve doğru yaklaşımların benimsenmesi konusunda verdiğiniz bilgiler çok değerli. Ebeveynlerin bu konuda sabırlı ve anlayışlı olmaları, çocukların sağlıklı alışkanlıklar geliştirmelerinde önemli bir rol oynamaktadır.
 
Geri
Üst