Çocuklar İçin Özel Ekmek Tanımı (Grattimann) İçin Gereçler
500 gram un
1.5 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Yarım küp maya (yaklaşık 20 gr)
60 gram tereyağı, yumuşak
3 dl süt
1 adet yumurta
Süslemek için
Kuru üzüm ve badem modülleri
Çocuklar İçin Özel Ekmek Tanımı (Grattimann) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ufalayın, karıştırın.
Tereyağı ve sütü ekleyin, karıştırın, yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
Üzerini örtün ve yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında iki katına çıkmasına müsaade verin.
Fırını 180 dereceye kadar evvelce ısıtın.
Hamuru 4 modüle bölün, her birini rulo halinde şekillendirin, saç ve süslemeler için yaklaşık 1/5 oranında kesin. Başı, kolları ve bacakları kesin. Süslemeleri biraz su ile yapıştırın.
Grättimann‘lari yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Yumurtayı çırpın, grättimann’leri üzerine yayın, kuru üzüm ve badem şeritleri ile süsleyin ve hamurun içine düzgünce bastırın.
Pişirme: fırının alt yarısında yaklaşık 25 dakika. Çıkarın, bir tel raf üzerinde soğutun.
Çocuklar İçin Özel Ekmek Tanımı (Grattimann) Fotoğraflı Yapılışı
500 gram un
1.5 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
Yarım küp maya (yaklaşık 20 gr)
60 gram tereyağı, yumuşak
3 dl süt
1 adet yumurta
Süslemek için
Kuru üzüm ve badem modülleri
Çocuklar İçin Özel Ekmek Tanımı (Grattimann) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un, tuz ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ufalayın, karıştırın.
Tereyağı ve sütü ekleyin, karıştırın, yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
Üzerini örtün ve yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında iki katına çıkmasına müsaade verin.
Fırını 180 dereceye kadar evvelce ısıtın.
Hamuru 4 modüle bölün, her birini rulo halinde şekillendirin, saç ve süslemeler için yaklaşık 1/5 oranında kesin. Başı, kolları ve bacakları kesin. Süslemeleri biraz su ile yapıştırın.
Grättimann‘lari yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Yumurtayı çırpın, grättimann’leri üzerine yayın, kuru üzüm ve badem şeritleri ile süsleyin ve hamurun içine düzgünce bastırın.
Pişirme: fırının alt yarısında yaklaşık 25 dakika. Çıkarın, bir tel raf üzerinde soğutun.
Çocuklar İçin Özel Ekmek Tanımı (Grattimann) Fotoğraflı Yapılışı