- Konu Yazar
Çocuklar için felsefe yöntemi nedir?
Çocuklar için felsefe (P4C), öğrencilerin önderlik yaptığı ve öğretim stilinin kolaylaştırıcı olduğu, araştırmaya dayalı bir pedagojidir. Amacı, sorgulama, akıl yürütme ve bağımsız öğrenme becerilerini geliştirmektir.Felsefi okuma ve yazma nedir?
» Felsefi metin, kavram ve problemlere dikkat edilerek okunur. » Felsefi metinde geçen temel görüşler bulunur. » Felsefi metnin ana fikrine destek olan temel bileşenler anlamlarıyla beraber belirlenir. » Felsefi metin dilsel açıdan incelenerek ifadelerin anlamsal kontrolü yapılır.P4C eğitimi Sertifikası ne işe yarar?
P4C eğitimi Sertifikası ne işe yarar?P4c eğitimi ne işe yarar? Çocuklar için felsefe’ (P4C) eğitimi, çocukların duygusal, iletişimsel ve bilişsel becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan bir öğretim metodudur. P4C eğitmen eğitimi programına katılan katılımcılar; – P4C oturumunu yönetmenin teknik ve stratejilerini öğrenirler.
Çocuklar kaç yaşında felsefe yapabilir?
Çocuklar kaç yaşında felsefe yapabilir?Felsefe eğitimi kaç yaşında başlamalı? Anasınıfından itibaren başlayabilir. Yani 5-6 yaş çocuklardan başlayarak ileri yaşlara kadar her çocukla uygulanabilir.
Çıtır Çıtır Felsefe kaç yaş için uygun?
Buna hazırlıklı olmanızı sağlayacak kitaplar Türkiye’de: Çıtır Çıtır Felsefe. Fransa’da çok satan, Brigitte Labbe’nin yazdığı seri pek çok başlığı, 8-12 yaş arasındaki çocukların kavrayacağı bir dille anlatıyor. Kitapların başlıkları arasında “İyi ve Kötü”, “Başarı ve Başarısızlık” ve “Ben ve Başkaları” var.Felsefi bir yazı nasıl yazılır?
Felsefi metin, filozofun bir sorun hakkındaki fikri doğrultusunda oluşur. Filozof, o sorun üzerindeki sorgulama ve akıl yürütmeleriyle metnini adım adım örer. Felsefi metin, pek çok kurucu ögeden oluşur. Problem, kavram, iddia, karşı iddia, gerekçe, açıklama ve eleştiriler bunlar arasında öne çıkanlardır.P4C eğitim sistemi nedir?
P4C eğitim sistemi nedir?P4C Nedir? P4C, çocuklara yöneltilen sorular sayesinde çocukların düşünmesini sağlayan, felsefi araştırmanın dersin merkezinde olarak kabul edildiği öğretme ve öğrenmeye dayalı bir metottur. P4C Açılımı Nedir? P4C eğitimi açılımı “Philosophy for Children” olarak bilinmektedir.
P4C eğitimi açılımı nedir?
P4C eğitimi açılımı nedir?P4C’in açılımı, İngilizce’nin küçük kelime oyunlarıyla “Philosophy 4 Children”. Amerika’da Felsefe Profesörü Matthew Lipman tarafından geliştirilen bir pedagoji.
P4C eğitimi kimler alabilir?
P4C eğitimine kimler katılabilir? – Öğrenci ve eğitim koçları, – Her branştan öğretmenler, bu branşların dışında düşünme becerilerini geliştirmek isteyen herkes eğitime katılabilir.Çocuklar için Felsefe öfkelenmemek elde mi?
çocuklarla felsefi sohbetler için ortam hazırlayan güzel bir kitap. Serinin her kitabı gibi Öfkelenmemek Elde Mi kitabı da fazlasıyla iyiydi. Özellikle öfke kontrolü ve duygularımızı nasıl dışa vurmamız ve neden içimize atmamamız gerektiğini güzel işliyor. İlkokul çağı çocukları için oldukça faydalı.Çitir Çıtır Felsefe Serisi kaç kitap?
Çitir Çıtır Felsefe Serisi kaç kitap?Çıtır Çıtır Felsefe Serisi Set (18 Kitap)
Çitir Çitir Felsefe Serisi hangi yayınevi?
Çitir Çitir Felsefe Serisi hangi yayınevi?Günışığı Kitaplığı’nın 24. kitabını yayınladığı Çıtır Çıtır Felsefe dizisinden kitaplar bunlar. Sırasıyla “Barış ve Savaş”, “Kızlar ve Oğlanlar”, “Şiddet ve Şiddetsizlik” kitapların başlıkları. Her birisi uzun tartışmalar, büyük büyük sözler söylenecek ikilikler bunlar.