- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 262.460
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çocuklar havuzda ne kadar kalmalı?
Yine havuza çocukların idrar yapması, tükürmesi engellenmelidir. İshali olan çocuk havuza sokulmamalı, çocukların havuza tuvaletini yapması engellenmelidir. Havuzun içinde veya kenarında da yemek yenmesi önlenmelidir. Havuzda geçirilen zaman 45-60 dakika ile sınırlandırılmalıdır.Çocuklar havuzdan enfeksiyon kapar mı?
Bakteriyel, viral ya da parazit kökenli mide bağırsak enfeksiyonları, çocukları en fazla etkileyen havuz kaynaklı enfeksiyonlar. Havuz suyuna karışan bu mikroorganizmalar birkaç saatten bir kaç güne kadar canlılığını sürdürüp, çok az miktarda su yutulmasıyla bile duyarlı çocukları enfekte edebiliyor.
Bebekleri havuza sokarken nelere dikkat edilmeli?
Bebekler Genel Havuzlara Sokulmamalıdırlar! Deniz suyu sıcaklığı 26-30 derece aralığında ve hava ısısı da bu suyun ısısından en az 3 derece yüksekse, rüzgar yoksa ve deniz çok temizse bebekler suya sokulabilir. Bebek için genel yüzme havuzları, uygun değildir.
Havuz suyu kirli midir?
Havuz ne kadar klorlansa, dezenfekte edilse de pek çok enfeksiyondan, özellikle de parazitlerden klor bile koruyamıyor. Parazitler kornea ülserleri gibi pek çok kornea enfeksiyonlarına, hatta kornea kayıplarına, görme kayıplarına bile yol açabiliyor. Yani en kötü deniz, en iyi havuzdan sağlıklıdır.Çocuklar ne zaman havuza girebilir?
“Zamanında doğmuş bebekler; cilt altı yağ dokusunun yeterince kalınlaştığı, kafasını dik tutma kabiliyetine eriştiği ve yaklaşık 6-7 kiloya ulaştığı 4’üncü aylarından itibaren; denize ve evlerindeki özel havuza girebilirler.
Havuza kaç yaşında girilir?
Yetişkin, öğretmen veya cankurtaranın bireysel gözetimi olmaksızın 15 yaş altındaki çocuklar tek başlarına havuza girmesinin sorumluluğu velilerine aittir. Havuz çevresinde koşmak, itişmek, çevredekileri rahatsız edecek şekilde suya atlamayınız.
Yeterince temiz olmayan havuz sularından; mide ve bağırsak enfeksiyonları, üst solunum yolları enfeksiyonları; idrar yolu enfeksiyonu, kulak göz ve cilt enfeksiyonları geçebiliyor. Bunlar arasında ise tifo, kolera, basilli dizanteri, giardia, hepatit A ve mantar enfeksiyonları en sık karşılaşılan hastalıklar.
Bebekler denizde ne kadar kalmalı?
Bebekler her defasında suda en fazla 30 dakika tutulmalıdır, zira güneş altında su kaybına maruz kalır ve vücut sıcaklıklarını uzun süre koruyamazlar.” Çocukların ilk dönemlerde sudan korkabileceğini söyleyen Dr. Musa Bostancıoğlu bu konuda ailelerin çocuğu zorlamaması gerektiğini ifade etti. Dr.
Havuz suyu temiz midir?
Klor ve ozon gibi havuz suyunu dezenfekte eden kimyasallar, havuzun içindeki deri döküntüleri ve saç gibi maddeleri temizlemez. Bu yüzden havuz suyunun düzenli olarak filtreden geçmesi gerekmektedir. Suyun berraklığı onun ne kadar temiz olduğunun göstergesidir.
Havuz suyu hasta eder mi?
Havuz suyunu yutmayın Yeterince temiz olmayan havuz sularından; mide ve bağırsak enfeksiyonları gelişebilir. İshale neden olan mikroplar dakikalarca veya günlerce havuz suyunda yaşayabilir ve uzun süre ishale neden olabilir. Az miktarda mikroplu havuz suyu yutmak ishal olayına neden olabilir.Havuza hangi ayda girilir?
Kimler havuza giremez?
Vücudunuzda deri enfeksiyonu, açık yara veya kesikler varsa havuzu kullanmayınız. Havuz çevresine sadece yüzme amaçlı malzemelerinizi getiriniz. Terliksiz, günlük giysiler, ayakkabı, çanta, torba ve benzeri eşyalar ile havuz alanına girmeyiniz.