AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocuklar ana okuluna neden gider?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Cocuklar ana okuluna neden gider?​

Anaokulu sosyalleşmeyi sağlamasının yanı sıra çocuğun zihinsel gelişimini destekler. Eşleme, sınıflama, temel matematik becerileri (Sayı sayma, tane kavramı vb), okuma-yazmaya ön hazırlık etkinlikleri vb. akademik becerilerle çocuğu bilişsel olarak hazırlar.

Anasınıfında devam zorunluluğu var mı?​

– ANAOKULU YA DA ANASINIFINDA DEVAM ZORUNLU MUDUR? Okul öncesi kuruma kayıtlı çocukların günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmeleri beklenmektedir. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır.
Anaokulu önemli mi?
Anaokulu çocuğun yaratıcı yönlerini ve ilgi alanlarını ortaya çıkarmak açısından da önem taşır. Bir okul öncesi kurumda belirli zaman dilimi içinde bir sıra düzen izleyen faaliyetler, çocuğun zaman kavramını ve bunun insan yaşamındaki yerini ve önemini öğrenmesine yardımcı olur.

Anasınıfına gitmezse ne olur?​

Okula göndermeme para cezası vardır. Çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL. idari para cezası kesilir. Bu cezaya rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam eden ya da göndermeme nedenlerini okul yönetimine bildirmeyen veliye 500 TL. idari para cezası kesilir.

Okul öncesi ile anasınıfı aynı mı?​

İlkokul bünyesinde olan anasınıfları, sadece ilkokul başlamadan önceki bir veya iki yılda yani 58-70 aylık çocuklara hizmet eden okul öncesi eğitim kurumudur ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. Anasınıfının en belirgin farkı ise ilkokula başlamadan önceki son yıl olmasıdır.
Anaokulu ne demek Anasınıfı ne demek?
Anaokulu nedir? Öğrenim çağına henüz gelmemiş 2-6 yaş arasındaki çocukları okul düzenine hazırlayan eğitim kuruluşu, ana mektebi. Anaokulları ilkokullara bağlı olmayan kurumlardır. Söz konusu bu kurumlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenir.
“Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi kapsamında 3 bin yeni anaokulu yapılacak, aynı proje ile 40 bin yeni ana sınıfı açılacak. Tüm bu çalışmalarla Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınması hedefinin hayata geçirilmesi yolunda gerekli alt yapıyı sağlamayı hedefliyoruz.

Geri