AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocuk ve ergenlerde gorulen diyabet komplikasyonlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çocuk ve ergenlerde görülen diyabet komplikasyonları nelerdir?​

İnsülin direnci kilo alımına, kilo verememeye, karaciğer yağlanmasına, kalp ve damar hastalıklarına, hiperlipidemi, hipertansiyona neden olabilir. Bu hastalıkların kümelenmesi “metabolik sendrom”olarak adlandırılır. Artık metabolik sendrom ve bu bileşenlerin birçoğu çocuklarda ve ergenlerde de görülmektedir.

Toujeo ne kadar sürede etki eder?​

Ayrıca uzun süreli ve kısa süreli insülinin karışımı olan insülin tipi mevcuttur. Bunlar karma insülin olarak adlandırılır. Toujeo, enjeksiyon bölgesinden yavaşça kana salgılanan uzun etkili bir insülin olup kan şekerinin 24 saatten daha uzun bir süre boyunca stabil bir şekilde düşmesini sağlar.
Küçük yaşta şeker hastalığı neden olur?
Tip 1 diyabet genellikle küçük yaşta ortaya çıkar. Vücudun kendi bağışıklık sisteminin pankreasın insülin üreten hücrelerine saldırmasından kaynaklanır. Tip 1 şeker hastalığı diyabetik ketoasidoza yani DKA’ya neden olabilir. DKA, vücutta ciddi insülin eksikliği olduğunda ortaya çıkar.
TOUJEO ile lantus aynı mı?
Toujeo’nın aynı zamanda Lantus’a oranla daha az hipoglisemi hedefi de bulunmakta. Bence en önemli detay tam olarak 24 saat süresince çalışabiliyor olması. Ki Lantus ilk çıktığında 24 saat süresince çalışan bazal insülin olarak pazarlansa da aslında 20-22 saat arasında vücutta kaldığı tespit edildi.

TOUJEO insülin kilo aldırır mı?​

İnsülin tedavisi nedeniyle şişmanlamazsınız İnsülinle az bir miktar kilo (1-2 kg) alınabilir. Büyük kilo artışlarının nedeni ise beslenme, diyet programına uyulmaması, egzersiz yapılmaması ve gereğinden fazla dozda insülin kullanımından kaynaklanır. İnsülin duyarlılaştırıcı ilaçlar ile kilo alımını azaltabilirsiniz.

Şeker hastalığının tedavisi var mı?​

Diyabette tam bir şifa yoktur. Eğer hekim, diyetisyen, hemşire, diyabet eğitimcisinden oluşan diyabet ekibinizden iyi bir destek alır ve verilen tedaviye ve önerilere uyum sağlarsanız diyabeti olmayanlar gibi aktif ve sağlıklı bir hayat sürdürebilirsiniz.
 
Geri
Üst