Cocuk parklarinda sigara icmek serbest mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çocuk parklarında sigara içmek serbest mi?​

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uyuşturucu ve sigara ile ilgili alınacak yeni önlemleri açıkladı. Buna göre artık çocuk parkları da sigara yasağı kapsamına alınacak. Yetişkin parklarının da sadece bir bölümünde içilebilecek.
Okul çevresinde sigara içilir mi?
Okul öncesi eğitim kurumlarının, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumlan dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütün mamulleri tüketilemez hükmüne yer verilmiştir.
Sigara içme yaşı kaça indi?
Bu tablonun oldukça düşündürücü olduğunu vurgulayan Dündar, “Ülkemizde yaklaşık 21 milyon kişi sigara kullanmakta ve sebep olduğu hastalıklardan da yılda 165 bin kişi hayatını kaybetmektedir. İlk sigara içme yaşı 7’ye düşmüştür. Her gün sigara içmeye başlama yaşı ise 13 olarak tespit edilmiştir” dedi.

Otobüste tütün taşımak yasak mı?​

Kanunla sağlık, eğitim ve kültür-spor kuruluşlarında ve kamuya açık diğer bazı kapalı yerlerde tütün ürünleri kullanımının yasaklandığının altını çizen Bilir, “Ayrıca uçak, tren, şehirler arası yolcu taşıyan otobüs ve deniz taşıtları gibi toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri kullanılması, tütün ürünlerinin her türlü …
Sokakta sigara içme yasağı var mı?
SOKAKTA SİGARA İÇMENİN CEZASI NE KADAR? 2020 yılında alınan karara göre Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokakta sigara içmek yasaklandı. Yasağa uymayan vatandaşlar Kabahatler Kanunu’nun 32’nci ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddeleri kapsamında işlem yapılacak.
Okul çevresinde sigara içme yasağı kaç metre?
Çocuk ve gençlerin tütün ürünleri kullanımından korunması ve ulaşabilirliğin engellenmesi amacıyla tütün ürünleri satışının okul ve yurtlara en az 500 metre mesafede olma zorunluluğu getirilecek.
Yapılan araştırmalar, sigaraya başlama yaşının 11’e kadar düştüğünü gösteriyor. Memorial Antalya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü uzmanları, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü” öncesinde sigara kullanımı ve sigaranın yol açtığı hastalıklar hakkında bilgi verdi.
13 yaşındaki bir çocuk sigara içerse ne olur?
Sigaranın gençliğe zararları Çocukluk ve ergenlik döneminde sigara içmek, solunum yolu hastalıklarının sayısında ve şiddetinde artış, fiziksel performansta düşüş, diş ve dişeti sağlığında bozulma, akciğer gelişimi ve işlevi üzerinde olumsuz etkiler gibi pek çok önemli sağlık sorunlarına neden oluyor.
Sigara içen kaç yaşında ölür?
Araştırmalar 40 yaşına kadar sigara içenlerin ömrünün hiç içmeyenlere göre 10 yıl kısaldığını gösteriyor. Ancak yeni araştırma, 40 yaşından sonra sigara bırakılırsa, ömrün uzayacağı sonucuna varıyor.

Geri