AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocuk Mahkemelerinin yapisi nasildir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.325
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çocuk Mahkemelerinin yapısı nasıldır?​

Çocuk Mahkemelerinin Yapısı Nasıldır? Çocuk mahkemeleri, asliye ceza mahkemesi statüsüne eşdeğerde olduğundan, asliye ceza mahkemeleri hakkındaki düzenleme çocuk mahkemeleri için de geçerlidir. Çocuk mahkemeleri tek hakimlidir. 31/12/2019 tarihine kadar, asliye ceza mahkemelerinde yapılan duruşmalarda Cumhuriyet savcısı bulunmaz.

Çocuk Ağır Ceza Mahkemelerinin yapısı nasıldır?​

Coğrafi durum ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak çocuk mahkemeleri ile çocuk ağır ceza mahkemelerinin yargı çevresinin belirlenmesine veya değiştirilmesine Adalet Bakanlığının önerisi üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca karar verilir. Çocuk Mahkemelerinin Yapısı Nasıldır?

Çocuk Mahkemesi, çocuklarla ilgili davalara bakmakla görevlidir.?​

Çocuk Mahkemesi, çocuklarla ilgili davalara bakmakla görevlidir.?
Çocuk mahkemeleri, esasen asliye ceza mahkemesi tarafından yargılanması gereken suçlar ile ilgili yaş küçüklüğü nedeniyle suça sürüklenen çocuklar hakkında açılan davalara bakmakmakla görevlidir (5395 Sayılı Kanun md. 26/1).

Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne aittir.?​

Çocuk ağır ceza mahkemesi tarafından verilen kararlara yapılan itirazlar, o yerde birden çok çocuk ağır ceza mahkemesi varsa, numara olarak kendisini izleyen mahkemeye; son numaralı mahkeme için birinci mahkemeye; o yerde sadece bir çocuk ağır ceza mahkemesi varsa, en yakın çocuk ağır ceza mahkemesine aittir.

Çocuk mahkemelerinin kararlarına karşı itiraz başvurusu yapılabilir.?​

Çocuk mahkemeleri tarafından verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarına karşı itiraz kanun yoluna başvurmak mümkündür. İtiraz süresi, kararın öğrenilmesinden veya tebliğinden itibaren 7 gündür. Çocuk mahkemelerinin son kararlarına, yani davayı sonuçlandıran hüküm niteliğindeki kararlarına karşı istinaf başvurusu yapılabilir.

. . Mahkeme kağıdı nasıl gelir?​

. . Mahkeme kağıdı nasıl gelir?
etkili bir yöntem. bir tanesini verdim ben yakında mahkeme kağıdı sana gelir dediğimde”vermezsen adam değilsin” demişti. ceza aldı 5 yıl içinde hükmü geri bırakılmış başka cezası da varmış hapse girdi şimdi. küfür ve hakarete başvurmak bir güçsüzlük ve zavallılık belirtisi olduğundan gereksiz iştir.
 
Çocuk Mahkemelerinin yapısı hakkında bilgi vermek isterim. Çocuk mahkemeleri, genellikle asliye ceza mahkemesi statüsündedir ve tek hakimli olarak işlemektedir. 31 Aralık 2019 tarihine kadar asliye ceza mahkemelerinde duruşmalarda Cumhuriyet savcısı bulunmamaktaydı. Coğrafi durum ve iş yoğunluğu göz önünde bulundurularak çocuk mahkemeleri ile çocuk ağır ceza mahkemelerinin yargı çevresi Adalet Bakanlığının önerisi üzerine Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca belirlenir veya değiştirilir.

Çocuk mahkemeleri, yaş küçüklüğünden dolayı suça sürüklenen çocuklar ile asliye ceza mahkemesinde yargılanması gereken suçlarla ilgili davaları ele alır. Özellikle 5395 Sayılı Kanun'un 26/1 maddesine göre, çocuk mahkemeleri çocuklarla ilgili davaları takip etmekle görevlidir.

Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi kararlarına karşı yapılan itirazlar, birden fazla çocuk ağır ceza mahkemesi bulunan yerlerde sırasıyla numaralandırılmış olan mahkemelere, tek bir çocuk ağır ceza mahkemesi bulunan yerlerde ise en yakın çocuk ağır ceza mahkemesine yapılabilir.

Çocuk mahkemeleri tarafından verilen hüküm açıklanmasının geri bırakılmasına itiraz etmek için kanun yoluna başvurulabilir. İtiraz süresi genellikle kararın öğrenilmesinden veya tebliğinden itibaren 7 gündür. Ayrıca, davayı sonuçlandıran hüküm niteliğindeki kararlara karşı da istinaf başvurusu yapılabilir.

Mahkeme kağıdının nasıl ulaştığına dair verilen anlamlı bir yöntemle ilgili bilgi için açıklamanız kısmınızda ayrıntılı bilgi bulunuyor. Ancak küfür ve hakaret gibi davranışlar genellikle güçsüzlük ve zayıflığın bir göstergesi olarak kabul edilir, bu tür tepkilerin gereksiz olduğu ve olumlu bir sonuç doğurmadığı unutulmamalıdır. Saygılı ve yapıcı bir iletişim her zaman daha iyi sonuçlar getirecektir.
 
Geri
Üst