- Konu Yazar
Çocuk gelişim uzmanı olmak için ne yapılır?
2 yıllık ön lisans programı ya da 4 yıllık lisans bölümü mezunu olmak gerekmektedir. Çocuk gelişimi uzmanlığı için meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümünden mezun olmak daha sonrasında üniversite sınavına girdikten sonra 2 yıllık ön lisans programını 4 yıllık lisans bölümünü bitirmeniz gerekmektedir.Çocuk gelişimi Uzmanı kaç yıllık?
Çocuk gelişimi, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans, hem de 4 yıllık lisans bölümüne verilen addır. Çocuk gelişimi bölümünde çocukların zihinsel başta olmak üzere, sosyal ve duygusal her konuda desteklenmesi adına eğitim verilir.Eğitim ve gelişim uzmanı olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Firmalar faaliyet gösterdikleri sektöre bağlı olarak farklı lisans bölümlerinden mezun olma kriterleri belirtmektedir.
Çocuk gelişimi bölümü için hangi derslerin iyi olması gerekir?
Çocuk gelişimi bölümü için hangi derslerin iyi olması gerekir?Çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünde; Çocuk Gelişimi, İletişim Bilgisi, Eğitim Bilimine Giriş, Sınıf Yönetimi, Psikoloji, Hasta Çocukların Gelişimi, Çocuk ve Oyun, Temel İlk Yardım Bilgisi, Bilim ve Teknoloji, Çocuk Edebiyatı gibi derslerin alınması gerekir.
4 yıllık çocuk gelişimi bölümü hangi üniversitede var?
4 yıllık çocuk gelişimi bölümü hangi üniversitede var?Çocuk Gelişimi (Fakülte) Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
- AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
- ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
- ANKARA ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
- ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
- ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ (KKTC Uyruklu) (4 Yıllık)
- ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
Eğitim uzmanı olmak için ne yapmalı?
Eğitim uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra özel eğitim programı veren kurumların eğitimlerine katılıp, eğitim uzmanı olarak sertifika almak da mesleği icra ettirmek için yapılması gerekenlerdendir.Eğitim Program Geliştirme uzmanı Ne Yapar?
Eğitim ve gelişim uzmanı, işletme ve kurumlar için eğitim programları oluşturmak, sunmak ve eğitmenleri denetlemekle sorumludur.Çocuk gelişimi öğretmeni lisans ve ön lisans programlarında yer alan başlıca dersler; çocuk dili, çocuk ruh sağlığı, anne çocuk sağlığı, üstün zekalı çocukların eğitimi, zihinsel engelli çocukların eğitimi, fiziksel engelli çocukların gelişimi ve eğitimi, oyun teknikleri, oyun materyalleri, fiziksel ve motor gelişimdir …
2 yıllık çocuk gelişimi bölümünde hangi dersler var?
2 yıllık çocuk gelişimi bölümünde hangi dersler var?2 yıllık Çocuk Gelişimi Ön Lisans Bölümünde “Okul Öncesi Montesori Felsefesi ve Eğitimi, Çocuk Gelişimi Uygulamaları, Eğitimde Araç ve Gereç Geliştirme, Çocuk Eğitiminde Sanat ve Yaratıcılık, Çocuk Edebiyatı ve Medya, Özel Eğitim, Çocuk Ruh Sağlığı, Çocukla İletişim, Anne Baba Eğitimi, Değerler Eğitimi, Okul Öncesi …
4 yıllık çocuk gelişimi bölümü var mı?
4 yıllık çocuk gelişimi bölümü var mı?Çocuk Gelişimi, aynı isimle hem 2 yıllık önlisans programı olarak bulunmaktadır, hem de 4 yıllık lisans bölümü olarak eğitimi verilmektedir.
Çocuk gelişimi 4 yıllık hangi puan türü?
Çocuk Gelişimi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Çocuk Gelişimi bölümü toplam 42 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir. 4 Yıllıktır.Eğitim uzmanı hangi bölüm mezunu?
Milli Eğitim Uzmanları Bakanlığın merkez teşkilatı birimlerinde görevlendirilmektedirler. Görev yaptıkları birimin ve genel olarak Bakanlığın görev alanına giren konularda mevzuat çalışmaları ve hedef tespiti için araştırmalar yaparlar.Eğitim uzmanı ne iş yapar?
Eğitim uzmanı ne iş yapar?Eğitim uzmanı; bağlı olduğu firma içinde çalışan personelin eğitim durumunun saptanmasını sağlayan, eğitim ihtiyacı gibi alanları yöneten kişiye verilen isimdir. Firmanın hangi departmanında eksiklik varsa orada çalışan elemanların eğitim almasını sağlar.
Bir çocuk gelişimci hangi becerilere sahip olmalı?
Bir çocuk gelişimci hangi becerilere sahip olmalı?Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.