Cocuk bakim elemani ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çocuk bakım elemanı ne işe yarar?​

Eğitim kurumlarında çocuğun günlük bakımını, beslenmesini, fiziksel güvenliğini sağlayan, çocuğun yaşına uygun basit etkinlik malzemelerini hazırlama işlemlerini öğretmen, öğretmen yardımcısının gözetimi ve denetiminde yapma yeterliklerini kazanan nitelikli kişidir.

Çocuk Bakım Elemanı nerelerde çalışabilir?​

936 Saatlik Çocuk Gelişimi Sertifikasını alan kişiler; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sevgi evlerinde (Eski adı Çocuk Esirgeme Kurumu) Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel Anaokullarında ya da kreşlerde çalışabilir.
İş Kanunu kapsamında olmayan ev hizmetlerinde çalışanlar hakkında 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun genel hizmet sözleşmesine ilişkin hükümleri uygulanıyor. Türk Borçlar Kanunu’nda da ev hizmetlerinde çalışanlar için kıdem tazminatı öngörülmemiş.
Çocuk bakıcısı Çocuk Bakım Elemanı ne iş yapar?
Meslek Tanımı : Çocuğun günlük bakımını, beslenmesini, fiziksel güvenliğini sağlama ile çocuğun yaşına uygun basit etkinlik malzemelerini hazırlama işlemlerini, eğitim uzmanının ve /veya ailenin gözetim ve denetiminde ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Evde çocuk bakımı sertifikası ne işe yarar?
Evde Çocuk Bakımı Kursları Kurs sonucunda başarılı olarak alınan sertifika ile bireyler evde çocuk bakabilirler. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personel alımında çocuk bakım eğitimi yanı sıra bu sertifikaya sahip bireylere öncelik vermektedir.

Ev hizmetlerinde çalışanlar kıdem tazminatı alabilir mi?​

Bilindiği üzere ev hizmetlerinde çalışanların 4857 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinde kanun kapsamında olmadıkları belirtilmiştir. Bu nedenle ev hizmetlerinde çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkı yoktur.

Evde bakım hizmetlerinde çalışanlar hangi kanuna tabi?​

4857 sayılı İş Kanunu’nun 4. maddesinin e bendinde ev hizmetleri kapsamında çalışanlara İş Kanunu hükümleri uygulanmayacağı açıkça belirtilmiştir. Bu sebeple, ev hizmetlerinde çalışanların hak ve yükümlülükleri 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun hizmet sözleşmesi hükümleri uyarınca belirlenir.
Bebek bakıcısı, çocuk bakımı ile ilgili görevlerden sorumludur. Bakıcı kısaca çocuk için güvenli bir ortamın sağlanması, yemek hazırlamak ve vermek, banyo yaptırmak , çocukları giydirmek, ilaç vermek, ev işi yapmak ve gerektiğinde çocukları disipline etmelidir.
Çocuk esirgeme kurumunda çalışmak için ne yapmalı?
Sevgi evlerinde çalışabilmek için belirli koşullar vardır. Bu koşullar şu şekilde sıralanabilir: Memur kadrolarına atanabilmek için ilgili bölümlerden (sosyal hizmet, çocuk gelişimi, psikoloji) mezun olmak ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan belirli bir puan almak. Mülakat var ise mülakattan geçerli puan almak.
Çocuk Gelişimi sertifikası olanlar nerelerde çalışabilir?
Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz. Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen yada öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.

Geri