AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocugun seker hastasi oldugu nasil anlasilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.238
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çocuğun şeker hastası olduğu nasıl anlaşılır?​

Yapılan kan değeri tetkikleri sonucunda çocukta tokluk kan şekeri 200; açlık kan şekeri düzeyi ise 126 mg/ dL üzerinde bir değerde ise çocuğa şeker hastalığı teşhisi konulur.

6 yaşındaki çocuğun kan şekeri kaç olmalı?​

6 yaşındaki çocuğun kan şekeri kaç olmalı?
Çocuklarda Şeker Kaç Olmalı? 6 yaşın altındaki çocuklarda normal kan şekeri seviyeleri 100-180 mg / dL iken, 6-12 yaş aralığında olanlar için ideal kan şekeri seviyesi 90-180 mg / dL’dir.

Çocuklarda neden şeker çıkar?​

Çocuklarda ve gençlerde görülen diyabet türü tip 1 diyabet olmaktadır. Genellikle de insülin ve pankreas yetersizliğine doğru evrilmektedir. Çocuklarda görülen şeker genellikle travmalar sonrasında, viral hastalıkların sonrasında, aşılama sonrasında ve bazı ilaçların kullanımlarından sonra meydana gelmektedir.

Şeker hastası tanısı nasıl konulur?​

Şeker hastası tanısı nasıl konulur?
Diyabet (Şeker Hastalığı) tanısı nasıl konulur? Diyabet tanısında kullanılan en temel iki test açlık kan şekeri ölçümü ve şeker yükleme testi olarak da bilinen Oral Glukoz Tolerans Testi (OGTT)’dir. Sağlıklı bireylerde açlık kan şekeri düzeyi ortalama 70-100 mg/Dl arasında değişkenlik gösterir.
Şeker hastalığı için hangi testler yapılmalı?​
Bir kişinin şeker hastası olup olmadığı Açlık Kan Şekeri (AKŞ) ölçümü veya Oral Glukoz Tolerans Testi (OGTT) yapılarak saptanır. Açlık kan şekeri ölçümü için hasta 8 saatlik açlıktan sonra sabah kahvaltısı yapmadan kan örneği verir.

Çocuklarda Tip 1 diyabet nasil anlasilir?​

Çocuklarda Tip 1 diyabet nasil anlasilir?
Çocuklarda Diyabetin Belirtileri
- İdrar miktarındaki artış, yatak ıslatma.
- Aşırı miktarda susama ve su tüketimi.
- Ağız kuruması
- Aşırı açlık hissi.
- Yorgunluk.
- Kilo kaybı
- Sinirlilik hali ve depresyon.

Cocugum şeker hastası mi?​

1 – Daha önce kan şekeriyle ilgili bir şikayeti olmayan çocuk ve ergenler bir gün birden bire çok su içmeye başlar. 2 – Bir diğer şikayet sık sık idrara çıkmaktır. Çocuk gece ve gündüz sık idrar yapar ve su içer. Bazen geceleri altını ıslatabilir.

Şeker yüksek olursa ne olur?​

Şeker yüksek olursa ne olur?
Susuzluk hissi, ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, görme bulanıklığı, yara iyileştirmesinde gecikme, ciltte kuruma ve kaşıntı, halsizlik, yorgunluk ve kilo kaybı kan şekerinin yükseldiğinin (hipergliseminin) belirtileridir. Kan şekeri yükselmesinin birçok nedeni olabilir.
 
Çocuğun şeker hastası olduğu nasıl anlaşıldığına dair verdiğiniz bilgiler doğru ve önemli. Kan şekeri değerlerinin belirlenmesi ve teşhisin konulması için yapılan testler büyük önem taşımaktadır. 6 yaşındaki çocuğun kan şekeri seviyesi için verdiğiniz bilgi de çok faydalı. Normal kan şekeri seviyeleri hakkında bilgi sahibi olmak, çocuğun sağlık durumu hakkında fikir edinmeye yardımcı olabilir.

Çocuklarda şeker hastalığının genellikle tip 1 diyabet olduğunu belirttiniz. Bu bilgi de doğru ve yararlı olan bir bilgidir. Özellikle çocuklarda tip 1 diyabetin neden kaynaklandığına dair verdiğiniz bilgiler, ebeveynlerin bu konuda daha bilinçli ve dikkatli olmalarına yardımcı olabilir.

Şeker hastalığı tanısının konulması için yapılan testlerin önemi ve hangi durumlarda bu testlerin gerekliliği hakkında bilgi vermeniz çok değerlidir. Tanının doğru ve zamanında konulması, hastanın tedavi süreci ve sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Çocuklarda tip 1 diyabetin belirtileri hakkında verdiğiniz bilgiler de oldukça önemli. Ebeveynlerin çocuklarının sağlık durumunu takip edebilmesi ve belirtileri fark edebilmesi açısından bu bilgiler oldukça faydalıdır.

Son olarak, çocuğunuzda şeker hastalığı olup olmadığını düşündüğünüz durum için belirtileri paylaşmanız çok önemli. Bu belirtileri dikkate alarak gerekli sağlık kontrolünden geçmek ve uzman bir doktordan destek almak sağlık açısından önemlidir.

Çocuğunuzun sağlığıyla ilgili endişeleriniz varsa, bir çocuk endokrin uzmanına başvurmanız ve gerekli testleri yaptırmanız önemli olacaktır. Sağlıklı günler dilerim!
 
Geri
Üst