- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 174.960
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çocuğun astım olduğunu nasıl anlarız?
Çocuklarda Astımın Belirtileri Nelerdir?- Nefes darlığı, hava açlığı
- Soluk alıp verirken ıslık sesi veya hırıltı
- İstirahat esnasında hızlı nefes alıp verme.
- Göğüs sıkışması veya göğüste ağrı, incinme gibi şikayetler.
- Solunum esnasında kaburgalar arasında çekilmeler.
- Oyun sırasında daha az enerji.
Cocugum astım mi?
Egzersiz, ağlama ve gülme anlarında hışıltı veya öksürük, Sigara dumanı, keskin kokular gibi solunum yolunu rahatsız eden maddelerle karşılaşıldığında öksürük ve hışıltı, Soğuk algınlığı ”göğse iniyor” ise veya soğuk algınlıklarının düzelmesi sıklıkla 10 günden uzun sürüyor ise astım düşünülmelidir dedi.Zekâ testi kaç yaşında yapılmalı?
Kaç yaşından itibaren zekâ testi test yaptırmak doğrudur? 2 yaş itibari ile zekâ testi yaptırılabilir. 2 yaş itibari ile yapılması uygun görülen zekâ testleri uygulamalarının, çocuğun dikkat ve uyum sürecine bağlı olarak 3 yaş 6 ay itibari ile daha verimli olacağı düşünülmektedir.
Astım hastası olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Astım hava yollarının tıkanmasının neden olduğu ataklar halinde kendini gösterir. Astım belirtileri genellikle; öksürük, nefes darlığı, hırıltılı nefes alıp verme ve göğüste sıkışma hissidir.
Çocuklarda astım tehlikeli mi?
Çocuklarda alerjik astım, toplumda hakim olan görüşün aksine büyüyünce atlatılamaz. Sadece alerji saptanmayan çocuklar sıklıkla 6 yaş civarı astımı yenerler. Alerjik olup astım belirtileri 6 yaşından sonra da devam eden çocukların yaklaşık % 50’sinde 18 yaşında hastalık bulgularının kaybolduğu gözlenir.Astım hastası çocuklara nasıl bakılmalı?
C vitamininden zengin portakal, mandalina, kivi gibi gıdalardan zengin beslenmek astımı olan çocuklarda hastalığın seyrine olumlu etki etmektedir. A vitamininden zengin havuç, yumurta gibi gıdaların dengeli bir şekilde beslenme düzenine sokulması çok önemlidir.Çocuklarda astım tanısı nasıl konulur?
Astım teşhisi tek başına laboratuvar tetkikleri ile konulmaz fakat hem teşhis için hem de hastalığın doğru izlemi ve tedavisi için tetkikler çok önemlidir. Alerji testleri, solunum fonksiyon testleri, kan tetkikleri, akciğer grafisi, ter testi gibi tetkikler gerekli olan durumlarda yapılır.
Zeka testi ne zaman yapılmalı?