- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çocuğumun raporunu nereden görebilirim?
e-Devlet KapısıAldığım raporu nereden görebilirim?
Sağlık Bakanlığı ve e-Devlet ortaklığıyla vatandaşlara sunulan istirahat raporu sorgulama işlemi birkaç adımda tamamlanıyor. Vatandaşlar aynı zamanda raporlarının çıktılarını da barkodlu belge şeklinde e-Devlet üzerinden alabiliyor.
RAM raporu e devlette nasıl gözükür?
Ram raporu sorgulama işlemi E-devlet sistemi üzerinden yapılabilecektir. Bunun için raporu bulunan bireyin kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılmalıdır. Sonrasında ise arama bölümüne gelinerek, ”E-imzalı Çocuk Özel Gereksinim Raporları Sorgulama” kelimesi aratılmalıdır.Çocuğumun heyet raporunu nasıl öğrenebilirim?
İlk önce e-devlet sisemine tc numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra orta alanda ki arama yerine “e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama” yazıp çıkan sayfaya girmelisiniz. Açılan rapor sayfasında adınıza ait bir engelli raporu var ise listelenecektir.
E devletten çocuğun sağlık raporu nasıl alınır?
e-Devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?- Adım 1: e-Devlet resmi websitesinden hesabınıza giriş yapın.
- Adım 2: Ana sayfadan e-Hizmetler kısmına girin. Ardından Sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya girin.
- Adım 3: Buradan “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” seçeneğini seçin.
RAM raporuna nereden bakılır?
Okula gitmeyen bireyler, ikamet ettikleri İlçe’nin Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinden, okula giden bireyler ise, devam ettikleri okulun bulunduğu Rehberlik ve Araştırma Merkezinden RAM raporunu alabilirler.
18 yaş altı sağlık raporu alabilir mi?
Yönetmeliğe göre bireylere ( Sadece çocuk / 18 yaş altı ) artık “Sağlık Kurulu Raporu” değil “ÇÖZGER” verilecektir. Bu rapor ile amaç , çocukların sağlık , eğitim , rehabilitasyon, sosyal , ekonomik haklardan ve hizmetlerden yararlanmasını sağlamaktır.18 Yaş Altı kişisel sağlık bilgi formu nasıl alınır?
Pratisyen hekimin/aile hekiminin gerekli görmesi halinde 18 yaşından küçükler için veli ya da vasisi tarafından beyan formu manuel yazılı olarak doldurulur. b) e-Devlet üzerinden düzenlenenler hariç “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” aile hekimleri tarafından aile hekimliği biriminde muhafaza edilir.