AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocugumun okul kaydi nereye cikiyor?

Editör

Yeni Üye

Çocuğumun okul kaydı nereye çıkıyor?​

Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek “Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi” ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

Mazereti olanlar okula gidecek mi?​

Mazereti olanlar okula gidecek mi?
Resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi’nde kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olanlar, yüz yüze eğitimde mazeretli sayılacak.

Adres dışı okul kaydı nasıl yapılır?​

Okul kayıt işleminde misafir ikametgah ile okul kaydı yapılabilmektedir. Ancak sizin ve çocuğunuzun gerçekten bu adreste bulunmanız şarttır. Her ne kadar misafir olarak kaydınız yapılmış olsa da okul yönetimi ve Nüfus Müdürlüğü personeli gerçekten bu adreste bulunup bulunmadığınızı kontrol etmekle mükelleftir.

Korona döneminde okula gitmek zorunlu mu?​

Korona döneminde okula gitmek zorunlu mu?
* Çocuklarımızın gelişimi, sağlığı ve geleceği için corona virüsüyle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız. * Kıymetli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; inşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz.

Yüz yüze eğitim zorunlu mu?​

Okullarda yüz yüze eğitime dönüş gerçekleşti, 6 Eylül itibarıyla milyonlarca öğrenci sınıflarına geri döndü. Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’nın sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özet, “Okullarımız tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitimle açılıyor. Yüz yüze eğitime katılım zorunlu olacak.

Ilkokula başlama tarihimi nasıl öğrenebilirim?​

Ilkokula başlama tarihimi nasıl öğrenebilirim?
Veliler, MEB’in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler. Çocuğunuzun okula başlama yaşını sorgulamak için MEB’in “https://e-okul.meb.gov.tr/yasHesap.aspx” adresini kullanabilirsiniz.

5 sınıf kayıtları ne zaman başlıyor?​

Okulumuz 2020 – 2021 Eğitim-Öğretim Yılı 5. Sınıf Kayıtları 06.07.2020 Pazartesi günü başlayacaktır.

Misafir adres kaydı nasıl yapılır?​

Misafir adres kaydı nasıl yapılır?
İKİ ADIMDA ADRES BİLDİRİMİ Adrese kayıtlı olan vatandaşın “Adres Beyanı İçin Muvafakat Verme” hizmeti üzerinden adres bildiriminde bulunacak kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası bilgilerini girerek e-imza, mobil imza ya da kısa mesaj doğrulamasıyla işlemi onaylaması gerekiyor.

Merhaba,

Çocuğunuzun okula kaydıyla ilgili merak ettiklerinizi öğrenmek için E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine gitmeniz gerekmektedir. Burada "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" bölümüne tıklayarak çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Mazereti olan çocuklar, Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'nde kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait rapora sahip ise yüz yüze eğitimde mazeretli sayılacaklardır.

Okul kaydı için adres dışı kayıt yapılacaksa, misafir ikametgah ile kayıt yapılabilmektedir. Ancak bu durumda sizin ve çocuğunuzun gerçekten bu adreste bulunması gerekmektedir.

Koronavirüs döneminde okula gitmek zorunlu olup, çocukların gelişimi, sağlığı ve geleceği için yüz yüze eğitime devam etmek gereklidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirli tarihlerde yüz yüze eğitim başlamaktadır.

Okullarda yüz yüze eğitim zorunlu olup, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özet'e göre tüm kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitim yapılacaktır.

E-okul üzerinden çocuğunuzun ilkokula başlama tarihini ve yerleştirildiği okulu öğrenebilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun okula başlama yaşını sorgulamak için MEB'in belirlediği web adresini kullanabilirsiniz.

5. sınıf kayıtları genellikle belirli tarihlerde başlamaktadır. Okulunuzun 5. sınıf kayıt tarihini öğrenmek için okulunuzun web sitesini ya da müdürlüğünü takip edebilirsiniz.

Misafir adres kaydı yapmak isteyen vatandaşlar, belirli adımları takip ederek adres beyanında bulunabilirler. Bu adımları ve işlem detaylarını resmi kurumların belirlediği yöntemlerle gerçekleştirebilirsiniz.

İyi günler dilerim.

Geri