AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çocuğumun Hangi Okulda Kayıtlı Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Çocuğumun hangi okulda kayıtlı olduğunu öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesine giriş yapabilirsiniz. Ana sayfada yer alan “E-Devlet Kapısı” bölümünden T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak çocuğunuzun okul bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca, “E-Okul” sistemi üzerinden de çocuğunuzun okul kaydını sorgulayabilirsiniz. E-Okul sistemi üzerinde yer alan “Öğrenci Bilgi Sistemi” bölümünden çocuğunuzun kimlik bilgilerini girerek okul kaydını öğrenebilirsiniz. Eğer internete erişiminiz yoksa, çocuğunuzun kayıtlı olduğu okula bizzat başvurarak bilgi alabilirsiniz.
İçindekiler

Çocuğumun Hangi Okulda Kayıtlı Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?​

Çocuğunuzun hangi okulda kayıtlı olduğunu öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. İlgili İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Başvurun​

Çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu öğrenmek için, ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurabilirsiniz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çocuğunuzun adı ve kimlik bilgileriyle birlikte kayıtlı olduğu okulu size bildirecektir.

2. Okul Müdürlüğüne Başvurun​

Çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu öğrenmek için, çocuğunuzun son olarak devam ettiği okulun müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Okul müdürlüğü, çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu size bildirecektir. Bu bilgiyi almak için çocuğunuzun adı ve kimlik bilgilerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

3. E-Okul Sistemi’ni Kullanın​

E-Okul Sistemi, çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu öğrenmek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntemdir. E-Okul Sistemi’ne giriş yaparak çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi gibi bilgileri kullanarak kayıtlı olduğu okulu öğrenebilirsiniz. E-Okul Sistemi’ne giriş yapmak için www.e-okul.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

4. Okul İdaresiyle İletişime Geçin​

Çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu öğrenmek için, çocuğunuzun son olarak devam ettiği okulun idaresiyle iletişime geçebilirsiniz. Okul idaresi, çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu size bildirecektir. İletişim bilgilerini öğrenmek için ilgili okulun internet sitesini veya telefon rehberini kullanabilirsiniz.

5. Mahalle Muhtarlığına Başvurun​

Çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu öğrenmek için, mahalle muhtarlığına başvurabilirsiniz. Mahalle muhtarlığı, çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu size bildirecektir. Muhtarlık bilgilerini öğrenmek için yerel belediyenin internet sitesini veya telefon rehberini kullanabilirsiniz.

Çocuğumun Hangi Okulda Kayıtlı Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?​

Okul müdürlüğüne başvurarak çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu öğrenebilirsiniz.
İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu öğrenebilirsiniz.
Öğrenci numarası ve kimlik bilgileriyle e-Okul sistemi üzerinden okulu öğrenebilirsiniz.
Çocuğunuzun öğrenci belgesinde kayıtlı olduğu okulu görebilirsiniz.
Çocuğunuzun sınıf öğretmenine başvurarak kayıtlı olduğu okulu öğrenebilirsiniz.

Okul müdürlüğüne başvurarak çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu öğrenebilirsiniz.
İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak çocuğunuzun kayıtlı olduğu okulu öğrenebilirsiniz.
Öğrenci numarası ve kimlik bilgileriyle e-Okul sistemi üzerinden okulu öğrenebilirsiniz.
Çocuğunuzun öğrenci belgesinde kayıtlı olduğu okulu görebilirsiniz.
Çocuğunuzun sınıf öğretmenine başvurarak kayıtlı olduğu okulu öğrenebilirsiniz.

Geri