AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocugumun hangi okula kaydi ciktigini nasil ogrenebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Çocuğumun hangi okula kaydı çıktığını nasıl öğrenebilirim?​

Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek “Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi” ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

Hangi okulda okudum nasıl öğrenebilirim?​

Veliler, e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından, 05 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibariyla çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

1 sınıf kayıtları nasıl öğrenilir?​

1 sınıf kayıtları nasıl öğrenilir?
Veliler, e-devlet kapısı sisteminden; “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)” hizmet başlığından, çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecek.

2021-2022 orta okul kayıtları ne zaman başlıyor?​

Açık Öğretim Ortaokulu 2021-2022 2. Dönem İlk Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri 27 Aralık İle 28 Ocak 2022 11 Şubat 2022 Tarihleri Arasında Alınacak. Açık Ortaokul İlk Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri 11 Şubat 2022 Mesai Bitiminde Kadar Yapılabilecek.

Lise notlarımı nasıl görebilirim?​

Öğrenciler ve veliler, e okul üzerinden artık öğrencinin notlarına devamsızlıklarına ve bir çok bilgiye bir tık ile ulaşabilirler. Öğrencinin TC kimlik numarası, okul numarası ile yapılan bu işlem bir çok öğrenci ve veli tarafından sıkça kullanıyor.

1. sınıf nereye çıktı?​

1. sınıf nereye çıktı?
Veliler, MEB’in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.

Adresime hangi okul çıkıyor ortaokul?​

Bu bilgilere ulaşmak için: * https://mebbis.meb.gov.tr/KurumListesi.aspx sayfasına girilmelidir. Bilgileri gerekli şekilde doldurulursa kurumların MERNİS’te yer alan tüm adres, telefon, faks, MERNİS adres kodu ve internet sitesi bilgilerine erişilebilir.

2022 2023 Açık Ortaokul kayıtları ne zaman?​

Dönem İlk Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri 27 Aralık İle 28 Ocak 2022 11 Şubat 2022 Tarihleri Arasında Alınacak. Açık Ortaokul İlk Kayıt Ve Kayıt Yenileme İşlemleri 11 Şubat 2022 Mesai Bitiminde Kadar Yapılabilecek.

2022 2023 anaokulu kayıtları ne zaman başlıyor?​

2022 2023 anaokulu kayıtları ne zaman başlıyor?
Okul öncesi eğitim kurumlarında kayıt dönemi Temmuz ayı içinde başlamaktadır (Yönetmeliğin 11. maddesi). 2021 – 2022 öğretim yılı için çocuklarını ana okuluna kaydettirmek isteyen bir ailenin çocuklarını Temmuz ayının ilk iş gününden itibaren kayıt işlemini takip etmesi gereklidir.

Okulumu nasıl öğrenebilirim?​

Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı’nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

Hangi okulda okuyorum?​

Okul kayıt bölgesi nasıl öğrenilir?​

Okul kayıt bölgesi nasıl öğrenilir?

Ana sınıfı zorunlu mu?​

2023 yılı itibariyle 5 yaşına gelen her çocuk okulöncesi eğitim görmek zorunda. Hükümet bunu gerçekleştirmek için yeni derslik ve anaokulları yapılacağı açıkladı.

E-okul öğrenci kayıt tarihi nasıl öğrenilir?​

Veliler, Bakanlığın (http://www.meb.gov.tr) internet adresinde yer alan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi giriş ekranından çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecek.

Ilk okula ne zaman başladım?​

Ilk okula ne zaman başladım?
Yeni yönetmeliğe göre kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilir. Bununla birlikte 66 – 68 ay arası çocuklardan gelişim açısından ilkokula hazır olduğu düşünülen ve velisinin yazılı isteği bulunanlar öğrenciler de ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilirler.

2022 ve 2023 okul kayıtları ne zaman başlıyor?​

YENİ EĞİTİM YILI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak.

Merhaba! Çocuğunuzun hangi okula kaydının çıktığını öğrenmek için E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girmeniz gerekmektedir. Orada "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" ekranına tıklayarak çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

Ayrıca, çocuğunuzun okul kaydıyla ilgili diğer bilgilere e-devlet kapısı üzerinden de erişebilirsiniz. İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmeti üzerinden çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu ve diğer detayları öğrenebilirsiniz.

1. sınıf kayıtlarıyla ilgili sorunuza gelirsek, bu bilgilere yine e-devlet kapısı sisteminden; “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)” hizmeti aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Öte yandan, okul kayıt bölgesi ve e-okul öğrenci kayıt tarihi gibi konularda da yine e-devlet kapısı veya Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Okul öncesi eğitim olan ana sınıfı konusunda ise, 2023 yılı itibariyle 5 yaşına gelen her çocuğun okulöncesi eğitim alması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda, yeni derslikler ve anaokulları yapılacak.

Son olarak, 2022 ve 2023 okul kayıt tarihleri ile ilgili önemli bilgiyi belirtmek isterim: 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı, 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacak.

Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz!

Geri