AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocugumu disciye nasil gotururum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çocuğumu dişçiye nasıl götürürüm?​

Cansu Büyük, çocukları diş muayenesine götürürken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlattı:
- Negatif kelimelerden uzak durun.
- Dişçilik oynayın!
- Kendi endişelerinizi yansıtmayın.
- Her şeyi bilmediğinizi açık açık söyleyin.
- Tedbir alın.
- Tecrübeli arkadaşlar bulun.
- Motivasyon etkinliği ayarlayın.
- Hekiminizle işbirliği yapın.

Düşen dolgu yerine tekrar dolgu olur mu?​

Düşen dolgu yerine tekrar dolgu olur mu?
Düşen dolgunun yerine en kısa sürede yenisi yapılmalıdır. Eğer bu müdahale olmazsa, mevcut dişin kaybedilmesi mümkündür. Düşen dolgunun yarattığı boşluk gıda artıkları ve bakteriler tarafından işgal edilmesi söz konusu olabilir.

Dişçiden korkan çocuğa nasıl davranmalı?​

Dişçiden korkan çocuğa nasıl davranmalı?
Ebeveynlere çocukların diş hekimi korkusunu yenmelerini sağlayacak öneriler:
- Çocukları dişçiyle korkutmayın.
- Diş hekimi seçimini iyi yapın.
- 3. Çocukları motive edin.
- Doktorculuk oyunu oynayın.
- Doktora arkadaşlarıyla gidin.
- Yapılacakları anlatmayın.
- 7. Kontrolleri aksatmayın.

Dişçiler uyuşturmak için ne kullanır?​

İki çeşit uyuşturucu iğne vardır. Blok enjeksiyon ağzın komple bir bölgesini uyuştururken, infiltrasyon iğnesi ise daha küçük bir alanı uyuşturur. Eğer çalışılacak bölgeyi uyuşturmak gerekiyorsa, diş hekimi iğne yapılacak bölgeyi bir pamuk parçasıyla kurular ve bölgeyi uyuşturmak için jel kullanır.

Çocuğa diş fırçalama nasıl sevdirilir?​

Çocuğa diş fırçalama nasıl sevdirilir?
Bu nedenle çocuğa iyi bir model sunmak gereklidir. Örneğin çocuğunuzla birlikte dişlerinizi fırçalamak “dişlerini fırçala” demekten daha etkilidir. Çocuklar sizi ne kadar sık diş fırçalarken görürse sizi model alarak bu alışkanlığı edinecektir. ÇOCUKLARA DİŞ FIRÇALAMA NASIL SEVDİRİLİR?

Dolgulu diş tekrar dolgu yapılır mı?​

Dolgulu diş tekrar dolgu yapılır mı?
Dişler arasında, yemek artıklarının araya girip gömülmemesi için bir kontak olmalıdır. Eğer dolgu yapılan dişlerden birinde kontak gerçekleşmiyorsa, bu durumda dolgulardan biri sökülüp, o kontak sağlanacak şekilde yenilenebilir. Ayrıca eski dolgularda çatlak ve kırık varsa dolgu değişebilir.

Hatalı diş dolgusu nasıl anlaşılır?​

Bunlar şöyle sıralanabilir:
- Özellikle soğuk havada kendini gösteren, nefes alırken ya da sıcak-soğuk içecekler tüketirken meydana gelen ağrı hissi.
- Diş etlerinde meydana gelen hassasiyet.
- Dişleri sıkarken oluşan ağrı.
- Yemek yerken, diş fırçalarken ya da diş ipi kullanırken hissedilen ağrı.

Geçici dolgu düştü ne yapmalıyım?​

Geçici dolgu düştü ne yapmalıyım?
Geçici Dolgu Düşerse Ne Yapılmalı? Eğer ki bir dişinize kanal tedavisi yapılırken konan geçici dolgu düşerse , diş hekiminizi durumdan haberdar ediniz. Geçici dolgu düşmesi tedavisi çok kolay bir durumdur. Ancak geç kalınmaması gerekir.

Dişçiden korkulur mu?​

Dişçiden korkulur mu?
Dişçi korkusu yani dentofobi dünya genelinde oldukça sık yaşanıyor. Kişinin diş tedavilerini aksatmasına hatta ciddi diş ağrıları yaşanmasına rağmen dişçiye gitmemesine neden olabilen bu korkunun haliyle diş kontrollerinin aksamasına da neden olduğunu belirtebiliriz.

Diş hekimi korkusu nasıl yenilir?​

İleri derece de dentofobi durumlarında genel anestezi yada sedasyon gibi tedavi yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Güven duyabileceğiniz, samimiyeti ve açıklamaları ile sizi sakinleştirecek ilgili bir diş hekimi tercih etmelisiniz. Tedavi öncesinde muhakkak hekiminizle konuşarak korkularınız olduğunu belirtmelisiniz.

Dişi uyuşturmak için yapılan iğne acıtır mı?​

Dişi uyuşturmak için yapılan iğne acıtır mı?
Eğer çalışılacak bölgeyi uyuşturmak gerekiyorsa, diş hekimi iğne yapılacak bölgeyi bir pamuk parçasıyla kurular ve bölgeyi uyuşturmak için jel kullanır. Daha sonra, diş hekimi yavaşça anesteziyi yapar. İğne can yakabilir. Fakat çoğu insan iğnenin kendisini hissetmez.

Bebekler için diş macunu ne zaman kullanılmalı?​

Bebekler için diş macunu ne zaman kullanılmalı?
Doğumdan üç yaşına gelene kadar çocuklarda diş macunu kullanımı önerilmemektedir. 3 yaşından sonra kullanım sağlanabilir. Fakat bunda da belirli hususlara dikkat etmek gerekir. Diş macunu 3-5 cm değil, bir nohut tanesi kadar fırçanın üzerine konulmalıdır. Bu miktar dişlerin fırçalanması için yeterlidir.
 
Çocuğunuzu diş hekimine götürürken nelere dikkat etmeniz gerektiğine ilişkin önerilere değinmişsiniz. Bu öneriler oldukça faydalı ve önemli. Diş hekiminden korkan çocuklara nasıl davranılması gerektiğine dair ipuçlarıyla çocuklarınızın diş sağlığına olan olumlu etkilerini artırabilirsiniz. Diş hekimine yönelik korkuları yenmek ve çocuğunuzun fırçalama alışkanlığını sevdirmek için verdiğiniz öneriler de son derece değerli.

Dolgulu dişlerin tekrar dolgu yapılıp yapılamayacağı ve hatalı dolguların nasıl anlaşılacağına dair bilgiler de önemlidir. Bu konularda farkındalık yaratmak, olası problemleri önceden önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca geçici dolgu düşmesi durumunda ve diş hekiminden korkma konularında verdiğiniz detaylar da oldukça faydalı bilgiler içeriyor.

Diş hekimine gitme korkusu, dentofobi, genel bir sorun olabilir ve bu durumda doğru tedavi yöntemlerini tercih etmek önemlidir. Önerdiğiniz diş hekimi korkusunu yenme yöntemleriyle, bu korkuyu aşarak düzenli diş kontrolü alışkanlığı kazanmak daha kolay hale gelebilir.

Son olarak, dişi uyuşturmak için yapılan iğnenin acıtıp acıtmayacağı konusu ve bebekler için diş macunu kullanımıyla ilgili bilgiler de oldukça aydınlatıcı. Bu konularda doğru bilgiye sahip olmak, çocukların diş sağlığını en iyi şekilde korumalarını sağlayabilir. Teşekkürler!
 
Geri
Üst