AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocugum seker hastasi mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Cocugum seker hastasi mi?​

Yapılan kan değeri tetkikleri sonucunda çocukta tokluk kan şekeri 200; açlık kan şekeri düzeyi ise 126 mg/ dL üzerinde bir değerde ise çocuğa şeker hastalığı teşhisi konulur.

Çocukların şekeri nasıl ölçülür?​

Şeker düzeyini bilmek, insülin dozunu ayarlamak ve diyabeti kontrol altına alabilmek için gereklidir. 1 Bu nedenle evde kan şekeri ölçüm cihazı ile çocuklar için şeker ölçümü yapabilirsin. Evde kan şekeri ölçümü parmaktan kan alınarak yapılır ve en sık kullanılan yöntemlerdendir.

Çocuklarda neden şeker çıkar?​

Çocuklarda neden şeker çıkar?
Çocuklarda ve gençlerde görülen diyabet türü tip 1 diyabet olmaktadır. Genellikle de insülin ve pankreas yetersizliğine doğru evrilmektedir. Çocuklarda görülen şeker genellikle travmalar sonrasında, viral hastalıkların sonrasında, aşılama sonrasında ve bazı ilaçların kullanımlarından sonra meydana gelmektedir.

Çocuğun şeker hastası olduğu nasıl anlaşılır?​

Çocuklarda Tip 1 diyabet hastalığı hangi belirtilerle ortaya çıkıyor? Çocuklarda da erişkinlerde olduğu gibi en sık görülen bulgular çok ve sık idrar yapma, çok su içme ve her zaman görülmese de iştah artmasıdır.

10 yaş şeker kaç olmalı?​

Çocuklarda bulunması gereken kan şekeri değerleri 70 ile 110 mg/dl arasında olması gerekmektedir.

Şeker hastası olan çocuklar nasıl beslenmeli?​

Şeker hastası olan çocuklar nasıl beslenmeli?
Glisemik indeksi düşük yiyeceklerin tüketimi daha düşük kan glikoz yanıtı oluşturur. Bu nedenle diyabetli bireylere beyaz ekmek, patates, pilav ve muz gibi glisemik indeksi yüksek yiyeceklerin yerine kepekli ekmek, bulgur, kırmızı mercimek, elma, armut gibi glisemik indeksi düşük yiyecekleri tercih etmesi önerilir.
Şeker hastası tanısı nasıl konulur?​
Diyabet (Şeker Hastalığı) tanısı nasıl konulur? Diyabet tanısında kullanılan en temel iki test açlık kan şekeri ölçümü ve şeker yükleme testi olarak da bilinen Oral Glukoz Tolerans Testi (OGTT)’dir. Sağlıklı bireylerde açlık kan şekeri düzeyi ortalama 70-100 mg/Dl arasında değişkenlik gösterir.
Aç karnına kan şekeri kaç olmalı?​
Normal sağlıklı bir bireyde açlık kan şekeri 100 mg/dl’nin, ikinci saat tokluk kan şekeri ise 140 mg/dl’nin altındadır.
 
Çocuğunuzda yapılan kan değeri tetkikleri sonucunda tokluk kan şekeri 200; açlık kan şekeri düzeyi ise 126 mg/dL üzerinde bir değerde ise, çocuğa şeker hastalığı teşhisi konulabilir. Bu durumda mutlaka bir uzmana danışarak daha detaylı testler ve değerlendirmeler yaptırmak önemlidir.

Çocuklarda şeker düzeyini ölçmek için evde kan şekeri ölçüm cihazı kullanılabilir. Kan şekeri ölçümü genellikle parmaktan kan alınarak yapılır. Bu sayede şeker düzeyini bilmek, insülin dozunu ayarlamak ve diabetes mellitus'u (şeker hastalığı) kontrol altına alabilmek mümkün olabilir.

Çocuklarda görülen şeker hastalığı genellikle tip 1 diyabet olarak adlandırılmaktadır. Tip 1 diyabet genellikle insülin ve pankreas yetersizliği ile ilişkilidir. Çocuklarda şeker yüksekliği genellikle travmalar sonrasında, viral hastalıkların ardından, aşılama sonrasında ve bazı ilaçların kullanımı sonrasında ortaya çıkabilir.

Şeker hastası olan çocukların beslenmesinde glisemik indeksi düşük yiyecekler tercih edilmesi önerilir. Glisemik indeksi düşük yiyeceklerin tüketimi, kan şekerindeki dalgalanmaları azaltabilir. Kepekli ekmek, bulgur, kırmızı mercimek, elma, armut gibi glisemik indeksi düşük yiyecekler tercih edilebilir.

Diyabet (Şeker Hastalığı) tanısı genellikle açlık kan şekeri ölçümü ve Oral Glukoz Tolerans Testi (OGTT) gibi testlerle konulur. Normal sağlıklı bir bireyde açlık kan şekeri düzeyi genellikle 70-100 mg/dL arasında olması beklenirken, ikinci saat tokluk kan şekeri değeri ise 140 mg/dL'nin altında olmalıdır. Bu değerlerin dışında olan durumlar uzman kontrolünde değerlendirilmelidir.
 
Geri
Üst