AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocugum okulda basarisiz ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çocuğum okulda başarısız ne yapmalıyım?​

Çocuğunuzun Okul Başarısını Arttırmanın 15 Yolu
- Fiziksel sağlığına özen gösterin.
- Aranızdaki duygu bağını sağlam tutun.
- Düzenli duygu deşarjı sağlayın.
- Kimlik duygusu kazandırın.
- Olumlu yönlerine odaklanın ve takdir edin.
- Kendi sorumluluğunu taşıma fırsatı verin.
- İçsel motivasyonunu canlı tutun.
- Düşünmeye teşvik edin.

Çocuklar okulda neden başarısız olur?​

Ailenin çocuğu disiplin ederken bedensel cezalar kullanması, dayak atma gibi, başarısızlığa neden olmaktadır. Ailenin çocuğa yeterince ilgi ve sevgi göstermemesi. Okulda öğretmenin yetersiz kalması, konuları çocukların seviyesine indirememesi ve sınıfların kalabalık oluşundan dolayı öğrencilerle birebir ilgilenememesi.

Çocuğum okulda şiddet görüyor ne yapmalıyım?​

Çocuğum okulda şiddet görüyor ne yapmalıyım?
*Çocuğunuzun öğretmeni/öğretmenleri, okul idarecileri ve rehber öğretmenleriyle durumu paylaşarak ayrıntılı bilgi almaya çalışın. Onlara, bu sorunu çözme konusunda ne tür önerileri olduğunu sorun. *Eğer önerileri arasında profesyonel bir yardım alması var ise psikolog, psikiyatrist gibi kişilere başvurarak yardım alın.

Okulda şiddet uygulayan çocuk nereye şikayet edilir?​

Okulda şiddet uygulayan çocuk nereye şikayet edilir?
Çocuğun aktif bir birey olduğunu en iyi bilmesi gereken öğretmen” dedi. Onat, bölgedeki savcılığa ve polis merkezine dilekçeyle başvurulabileceğini, bunun üzerine hem adli hem de idari soruşturmanın başlatılacağını söyledi.

Sınavda başarısız olan çocuğa nasıl davranmalı?​

Başkalarının yanında aşırı övgü ve eleştiride bulunmaktan kaçının. Sınav sonucuna karşı hazırlıklı olun. Sonuç ne olursa olsun, anne-baba olarak görevinizin devam ettiğini unutmayın. Seçenekleri iyi değerlendirmek, bilgi ve yardım almak çocuğunuza yol göstermek, sakin ve akılcı davranmak her zaman en iyisidir.

Okulda başarısızlık nedir?​

Kalabalık sınıflar, araç, gereç yetersizliği, uygun olmayan alt yapı, sosyal imkânların azlığı gibi fiziksel yetersizliklerin yanı sıra, verilen ders ve uygulanan programların çocuğun ihtiyaçları ve gelişim seviyesine uygun olmaması okulda başarısızlık sebebi olabilir.

Öğretmen öğrenciyi döverse nereye şikayet edilir?​

Öğretmen öğrenciyi döverse nereye şikayet edilir?
Milli Eğitim Bakanlığı onun yerine yeni bir şikayet hattı kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı’nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi.

Zorbalık yapan çocuğa nasıl davranmalı?​

Zorbalık yapan çocuğa nasıl davranmalı?
Empatiyi öğretin. Zorbalığa uğramanın nasıl bir şey olduğunu düşünmesini isteyin. Zarar verdiği çocuktan nasıl özür dileyebileceği üzerine konuşun. Çocuğunuza, zorbalık yerine başvurabileceği alternatif stratejiler öğretin.

Milli Eğitim Bakanlığına şikayet nasıl yapılır?​

MEB müşteri hizmetleri diye bir birim bulunmuyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi yani MEBİM, bir nevi MEB çağrı merkezi ya da MEB danışma hattı olarak hizmet veriyor. MEBİM’e ulaşmak için yapmanız gereken 444 0 632 (444 0 MEB) numaralı MEB numarasını aramaktır.

Okullarda şiddeti önlemek için neler yapılabilir?​

Okul içi şiddetin bir diğer nedeni de toplumsal yozlaşmadır….Okulda şiddeti engellemek için yapılacaklar:
- Okulda risk faktörü içeren durumların tespit edilmesi ve bu doğrultuda okul eylem planının yapılması,
- İhtiyaç duyan öğrencilere psikolojik danışma ve grup rehberliği çalışmalarının yapılması,

Sınav sonucu kötü gelen çocuğa nasıl davranmalı?​

Sınav sonucu kötü gelen çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuk öncelikle, iyi olan notları için mutlaka pekiştirme yapmalı. Ebeveyn, çocuğunun düşük notlarından ziyade iyi not aldığı derslerine odaklanmalı. Çocukla, düşük notların daha iyi olması için yapılabilecekler konusunda konuşulmalı. Çocuğu rencide edecek, öz güvenini düşürecek tutumlardan uzak durulmalı.
 
Çocuğunuzun okulda başarısız olması durumunda yapabileceğiniz birkaç önemli noktayı sizinle paylaşmak isterim:

1. **Fiziksel Sağlığına Özen Gösterin:** Çocuğunuzun düzenli olarak egzersiz yapması, sağlıklı beslenmesi ve yeterince uyuması gerekmektedir. Bu fiziksel sağlığını olumlu yönde etkileyerek okul başarısını artırabilir.

2. **Duygu Bağını Sağlam Tutun:** Çocuğunuzla duygusal olarak sağlam bir ilişki kurmak, onun kendini güvende hissetmesini sağlar ve motivasyonunu artırabilir.

3. **Düzenli Duygu Deşarjı Sağlayın:** Çocuğunuzun duygularını ifade etmesine ve stresini azaltmasına yardımcı olun. Onun duygularını anlamak ve kabul etmek önemlidir.

4. **Kimlik Duygusu Kazandırın:** Çocuğunuzun kendine güvenini artırmak için ona destek olun ve başarılarını takdir edin. Onun kendisini değerli hissetmesi motivasyonunu artırabilir.

5. **Olumlu Yönlerine Odaklanın ve Takdir Edin:** Çocuğunuzun başarılı olduğu alanları fark edin ve onu bu konularda teşvik edin. Olumlu geri bildirimlerle motivasyonunu artırabilirsiniz.

6. **Kendi Sorumluluğunu Taşıma Fırsatı Verin:** Çocuğunuzun kararlar almasına ve kendi sorumluluklarını üstlenmesine fırsat tanıyın. Bu onun bağımsızlık duygusunu geliştirebilir.

7. **İçsel Motivasyonunu Canlı Tutun:** Çocuğunuzun sadece dışsal ödüllere değil, kendi içsel motivasyonuna da önem verin. Onun gerçekten keyif aldığı şeylere odaklanmasına destek olun.

8. **Düşünmeye Teşvik Edin:** Çocuğunuzu eleştirel düşünmeye, problem çözmeye ve merak etmeye teşvik edin. Onun öğrenme sürecine aktif katılımını destekleyebilirsiniz.

Bu tavsiyelerle çocuğunuzun okul başarısını artırabilir ve olumlu bir eğitim deneyimi yaşamasını sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki her çocuk farklıdır, bu yüzden ona uygun destek ve yaklaşımı belirlemek önemlidir.
 
Geri
Üst