AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocugum neden yurumuyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çocuğum neden yürümüyor?​

Bebeğinizin geç yürümesinin birkaç nedeni: Kas zayıflığı ve / veya düşük kas tonusu: Bu en yaygın sebeplerdendir. Kas çekirdeğinde ve kalça kaslarında zayıflık veya düşük kasılma şiddeti olan bir çocuk yürümekte zorlanabilir. Bazen bu zayıflık sürünme, ayağa kalkma gibi erken gelişimsel dönüm noktalarını da etkiler.

Yürümenin gecikmesine neden olan faktörler nelerdir?​

Yürüme Gecikmesinin Nedenleri
- Boy ve kilo oranı: Bebeklerde boy ve kilo oranının uygun olmaması, yürümede gecikmeye neden olabilir.
- Emekleme tercihi: Evet, bebekler yürümek yerine emeklemeyi tercih edebilirler.
- Panik ebeveyn: Bazı anne babalar bebeklerine zarar gelecek düşüncesiyle fazla korumacı davranabilirler.
Bebek en geç ne zaman yürümeli?​
Bebekler ne zaman yürümeye başlar? Bebeklerde normalde yürüme yaşı 12-18 ay aralığındadır ama bazı bebekler 12. aydan erken de yürüyebilir. Erken ya da geç yürümesi zekayla ilgili değil, kaba motor gelişimi ile ilgilidir ve her bebekte farklılık gösterir.

Çocuklarda geç yürüme neden olur?​

Çocuklarda geç yürüme neden olur?
Fetüste oluşan metabolik hastalıklar, beyinsel bozukluklar, kas hastalıkları, enfeksiyon ve prematüre Doğum gibi sorunlar çocuğun sadece motor gelişimini değil, tüm gelişimini etkiler. Down sendromu, serabral felç, kas distrofisi gibi gelişimsel problemler çocukların geç yürümesine neden olabilir.

Bebeklerde yürüme belirtileri nelerdir?​

Bebeklerde yürüme belirtileri nelerdir?
4. aydan itibaren destekle başlayan yürüme süreci bebek 15 aylık olana kadar devam eder. Bebeklerde emekleme önce sürünme şeklinde, karınlarını yerden çok fazla kaldıramadan başlar. Devamında karınlarını yerden kaldırarak elleri ve dizleri üzerinde emekleme şeklinde bu süreç devam eder.

Bebekler neden yürümek istemez?​

Fazla kilo: Yaşı ve boyuna göre kilosu fazla olan bebekler yürümekte zorlanır ve yürümek istemezler. Beslenme ve fiziksel gelişim konusunda çocuk doktoru ile sıkı bağlantıda olunmalı, bebeğe gereğinden fazla yemek yedirilmemeli, yemesi konusunda zorlanılmamalıdır.

Bebeklerin yürümesi neden gecikir?​

Bebeklerin yürüyememesi, genetik yapı, boy ve kilo oranı, kas ve hareket gelişimini tamamlayamaması, kas ve kemik rahatsızlıkları, ayak anomaliliği, kalça kemiğindeki bir deformasyon gibi fizyolojik sebeplerden kaynaklanabilir.
Yürüme kaç yaşında başlar?​
Yürümenin başlangıcı bebekten bebeğe değişir, 9-18 ay arası beklenilen yürüme süresidir. Bebekler en sık 12-15 ay arasında yürümeye başlar. Bebeklerin yürümeye başlamasında cesaret çok önemli bir faktördür, bebekten bebeğe değişir. Hızlı emekleyen bebekler ihtiyaç duymadıkları için daha geç yürüyebilirler.
 
Çocuğunuzun yürüme konusunda gecikmesinin birkaç farklı nedeni olabilir. Kas zayıflığı ve/veya düşük kas tonusu en yaygın sebeplerden biridir. Kas çekirdeğinde ve kalça kaslarında zayıflık veya düşük kasılma şiddeti olan bir çocuk yürüme becerisinde zorlanabilir. Bu durum bazen sürünme ya da ayağa kalkma gibi erken gelişimsel dönüm noktalarını da etkileyebilir.

Yürümenin gecikmesine neden olan faktörler arasında boy ve kilo oranının uygun olmaması, emekleme tercihi, ve bazı anne babaların fazla korumacı davranması gibi durumlar yer alabilir. Özellikle bebeklerde boy ve kilo oranının dengeli olması önemli bir faktördür.

Bebekler genellikle 12-18 ay arasında yürümeye başlarlar, ancak her bebek farklıdır ve bazıları 12. aydan önce de yürümeye başlayabilir. Yürüme becerisi bir bebek için sadece kaba motor gelişimiyle ilgilidir ve zeka seviyesiyle ilişkili değildir.

Çocuklarda geç yürümenin nedenleri arasında fetüs döneminde oluşan metabolik hastalıklar, beyinsel bozukluklar, kas hastalıkları, enfeksiyonlar ve prematüre doğum gibi durumlar yer alabilir. Bu gibi sağlık sorunları çocuğun genel gelişimini etkileyebilir ve geç yürümesine yol açabilir.

Bebeklerde yürüme süreci genellikle 4. aydan itibaren destekle başlar ve 15 aylık olana kadar devam eder. Bebeklerde yürüme belirtileri arasında sürünme şeklinde başlayan emekleme ve karınlarını kaldırarak elleri ve dizleri üzerinde emekleme süreci yer alabilir.

Bebeklerin yürümek istememesi durumunda fazla kilo, beslenme düzeni ve fiziksel gelişim gibi faktörler etkili olabilir. Bebeklerin yürümesinin gecikmesi genetik yapı, boy ve kilo oranı, kas ve hareket gelişimini tamamlayamama, kas ve kemik rahatsızlıkları gibi fizyolojik sebeplerden kaynaklanabilir.

Son olarak, yürüme becerisi bebekten bebeğe değişiklik gösterebilir ve genellikle 9-18 ay arasında beklenir. Cesaretin önemli bir faktör olduğu belirtilirken, hızlı emekleyen bebeklerin ihtiyaç duymadıkları için daha geç yürüyebileceğine dikkat çekilir.
 
Geri
Üst