Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cocugum icin e devletten saglik raporu nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çocuğum için e devletten sağlık raporu nasıl alınır?​

e-Devlet üzerinden sağlık raporu nasıl alınır?
- Adım 1: e-Devlet resmi websitesinden hesabınıza giriş yapın.
- Adım 2: Ana sayfadan e-Hizmetler kısmına girin. Ardından Sağlık hizmetlerinin yer aldığı sayfaya girin.
- Adım 3: Buradan “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” seçeneğini seçin.

Engelli oranlarını ve durumlarına hangi bakanlık ya da bakanlıklar belirler?​

MADDE 7 – (1) Bu Yönetmelikte belirtilen özürlü sağlık kurulu raporlarını düzenlemeye yetkili sağlık kurumlarını ve hakem hastaneleri Sağlık Bakanlığı belirler ve internet sitesinde yayımlar.
Sağlık raporu Nasıl Alınır 18 Yaş Altı?
Sağlık raporu için; 18 yaşından büyükler velisi olmadan, 18 yaşını doldurmamış olan kişiler ise velisi nezaretinde muayene olacaktır. Kontrol ve tescil için belgeler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teslim edilecektir.

Çocuğum için sağlık raporunu nereden alabilirim?​

Aile Hekiminizin Sisteminde Sevk Talebiniz Göründüğü İçin Aile Hekiminize Giderek Sağlık Raporunuzu Alabilirsiniz.

Engelli raporu hangi kuruma verilir?​

Engelliler için sağlık kurulu raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hastanelerden alınmaktadır. Yetkili hastaneler Sağlık Bakanlığı internet sitesinde yayımlanmaktadır.
18 yaşından küçükler sağlık raporu alabilir mi?
Yönetmeliğe göre bireylere ( Sadece çocuk / 18 yaş altı ) artık “Sağlık Kurulu Raporu” değil “ÇÖZGER” verilecektir. Bu rapor ile amaç , çocukların sağlık , eğitim , rehabilitasyon, sosyal , ekonomik haklardan ve hizmetlerden yararlanmasını sağlamaktır.
(veli veya vasisi olmadığı veya bulunmadığı veya üzerinde ameliye yapılacak şahıs ifadeye muktedir olmadığı takdirde muvafakat şart değildir.) 18 yaşından küçük isen velinin onayı ve refakatçi gerekir acil durum var ve hayatını tehdit ediyor ise şart aranmaz müdahale edilir.

Geri