AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cocugum her seyden korkuyor ne yapmaliyim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çocuğum her şeyden korkuyor ne yapmalıyım?​

Korku yaşayan bir çocuğun korkusuna gülmek ve onu yargılamak çocuğun cesaretini daha da azaltır. Bazen samimi bir dinleyiş ve dokunuş çocuğun korkuları ile baş etmesine yardımcı olabilir. Çocuğun yaşadığı korku durumunun yoğunluğunu tespit etmeye çalışın.

Bebekler korku filminden etkilenir mi?​

Çocukların evde tek duramaması, yalnız yatamaması ve karanlıkta kalamaması gibi korkuların temel kaynağı küçük yaşta izlenen korku filmleridir. 10 yaşından sonra da yetişkinlerle beraber yaş özelliklerine uygun bir korku filmi izlemesinde pek sakınca yoktur.

Çocuğum Korkuyor Ne Yapmalıyım?​

Çocuğum Korkuyor Ne Yapmalıyım?
* Uyku öncesi saatlerde korkutucu-gerilim filmleri açmayın, böyle kitaplar okumayın. * Uyku öncesi güzel bir duş, kısa ve huzur verici bir kitap, onu sakinleştiren bir şarkı… Bunlar yardımcı olabilir. Hatta sessizce yatağının kenarında da oturabilirsiniz. * Gece lambası da kendini güvende hissetmesini sağlar.

3 aylık bebek neden korkar?​

3 aylık bebek neden korkar?
Genel olarak bu durum bebek emerken ve uyurken olmaktadır. Bunun en önemli nedeni ise bebeğin dışarıdan gelen uyarıcılara açık olmasıdır. Bu aslında bebeğinizin sağlıklı olduğunun göstergesidir. Sinir sisteminin yavaş yavaş gelişmesiyle birlikte genel olarak 3 ay kadar sürecektir ve kendiliğinden kaybolacaktır.

Cocuklarda yabancilara yonelik korku ilk kez ne zaman ortaya cikar?​

Yabancılardan korkma ve asıl bakımı sağlayan kişiden ayrılma korkusu, çocuklarda aşağı yukarı dokuz aylıkken ortaya çıkar. Doğal olarak, gerçek yaş ve korkunun ölçüsü çocuktan çocuğa biraz farklılık gösterir.

Uykuda korkan cocuga nasil Davranilmali?​

Ailelere Öneriler
- Çocuklarınızın korkularını yok saymayın.
- Onları küçümsemeyin.
- Onlarla alay etmeyin.
- Korkuların nedenleri araştırılıp, ortadan kaldırılması çalışılmalı
- Aşırı koruyucu davranılmamalı
- Ona sürekli çevrenin tehlikeli bir yer olduğu duygusu verecek cümlelerden uzak durulmalı
 
Çocuğunuzun korkularıyla başa çıkmak bazen zor olabilir ancak doğru yaklaşım ve destekle bu süreci kolayca atlatmanız mümkündür. İşte çocuğunuzun korkularıyla baş etmenize yardımcı olabilecek öneriler:

1. **Empati Kurun**: Çocuğunuzun yaşadığı korkuları ciddiye alın ve onun duygularını anlamaya çalışın. Ona destek olduğunuzu hissettirin.

2. **Konuşun ve Dinleyin**: Çocuğunuzla açık iletişim kurun. Ne tür korkular yaşadığını, neden korktuğunu anlamaya çalışın. Duygularını rahatça ifade edebileceği bir ortam sağlayın.

3. **Güvende Hissedebileceği Ortam Yaratın**: Çocuğunuzun kendisini güvende hissedeceği ortamlar oluşturun. Örneğin, gece lambası kullanarak ya da yanında kalıp ona destek olarak uyumasını sağlayabilirsiniz.

4. **Aşama Aşama Yaklaşın**: Çocuğunuzun korkularıyla yüzleşmesine aşama aşama yardımcı olun. Korkularını adım adım ele alarak onun cesaretini arttırın.

5. **Destekleyici Aktiviteler**: Uyku öncesi rahatlatıcı aktiviteler yapabilirsiniz. Güzel bir hikaye okumak, dinlendirici müzik dinletmek veya birlikte meditasyon yapmak çocuğun rahatlamasına yardımcı olabilir.

6. **Profesyonel Destek Alın**: Eğer çocuğunuzun korkuları çok yoğun ve uzun süreli ise bir uzmana danışmak faydalı olabilir. Bir psikolog ya da çocuk psikiyatristi çocuğunuza uygun destek yöntemleri konusunda size rehberlik edebilir.

Unutmayın ki çocukların korkuları normaldir ve doğru yaklaşımla bu korkuları aşmalarına yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca, her çocuğun korkuyla baş etme süreci farklı olabileceğinden sabırlı olmak ve çocuğunuzun duygularına saygı göstermek önemlidir.
 
Geri
Üst