cocuğu olmayanlar hangi duayı okumalı

SoruCevap

Yeni Üye
Cocuk Olması icin yapılacak dualar

Cocuğu olmayan bir kadın, yedi gun oruc tutup iftar vaktinde Ya Musavvir, Ya Bari, Ya Halık isimlerini su uzerine 21 kere okuyup ufurse ve o sudan iftar eylese Cenabı hak bu isimlerin hurmetine makbul bir cocuk ihsan eder

Aşağıdaki ayetler dua makamında okundukları vakit, cocuk istemeye ve hayırlı bir mirascı dilemeye yaramaktadır Cunku Zekeriya aleyhisselam Rabbine boyle dua eylemiştir Bu bakımdan bizlerin de bu ceşit sıkıntısı olduğu zaman bu ayetlerle dua etmemiz menfaatımız icabıdır (11)

Fe hebli min ledunke veliyyaYerisuni ve yerisu min ali YakUbYuhricukum tıflen summe li tebluğU eşuddekum(12) (13) (14)
(Binnaenaleyh, bana tarafından bir veli oğul ihsan et) (Ki bana da mirascı olsun, Yakub hanedanına mirascı olsun)
(Sonra bebek olarak cıkran, sonra sizi guclu kuvvetli bir cağa erişmeniz icin) (12) (13) (14)
Cocuk sahibi olmak isteyenler veya herhangi bir dileği olanlar şunları yapmalıdır:

1 İstiğfar okumalı (Malım cok, ama cocuğum olmuyor Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini soyledi O da gunde 700 defa istiğfar okurdu Nihayet on cocuğu oldu Hasanı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, cocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu Hepsine de istiğfar etmesini soyledi Sebebi sorulunca, Kuranı kerimden uc ayeti kerime okudu Meali şoyle:
(Cok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gokten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin icin bahceler, ırmaklar versin) Nuh 1012

Cocuklarını idarede sıkıntı ceken bir sahabiye Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben gunde yuz defa istiğfar ederim) buyurdu İstiğfar edileceği zaman yuz defa (Estağfirullah min kulli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huvel hayyel kayyume ve etubu ileyh) demeli ve manasını duşunerek soylemeli Manası şoyledir: (Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allaha istiğfar eder ve gunahlarıma pişman olup Ona sığınırım) Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir

Cocukları Olmayanın İnsallah Cocukları Olması icin

19 gece arka arka ya okunur
*Abdes alip Allah rizasi icin 2 rekat namaz kilinir
*Kibleye karsi oturarak
*Niyet edilir
* 21 defa Selavatu selam okunur
* 1 adet Fatiha
*3 adet Ihlas
* 15 adet Ayetul Kursi
* 95 adet Bismillahir Rahmanur Rahim Ferdun Hayyun Kayyemun Hakemun Adlun Kuddus
Inne Rabbeke Huvel Hallakul Alim

* 661 defa Ya Musavvir Ya Halik Ya Bari okunur

ALLAHA şukredilmelidir

Geri