- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 222.351
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
COBOL nerelerde kullanılır?
COBOL (COmmon Business Oriented Language), bir programlama dilidir. Ticaret alanı ve özellikle iş yerlerinin yönetimiyle ilgili konularda, tüm dünyada kullanılmak üzere hazırlanmıştır. ISAM yapısına izin veren sınırlı sayıdaki dilden biridir.COBOL Developer Nedir?
Daha önceden ilk geliştirilme amacı olarak ticaret ile uğraşan kurum veya kuruluşlarda kurumları temsil eden kişiler ile müşterileri arasındaki her türlü ilişkiyi bilgisayar ortamında geliştirilmiş programlarla gerçekleştirilmesini sağlayan bir yazılım olarak ortaya çıkmıştır.COBOL kim buldu?
Hopper, programlama dillerinin makine dili yerine İngilizceye daha yakın olması gerektiğini savundu ve 1950’li yılların sonuna doğru bilgisayar uzmanlarıyla birlikte ilk modern programlama dillerinden olan COBOL üzerinde çalışmalara başladı.
Programlama dili ne demek?
Programlama dili, belli bir standart formunda komutlar ve yazılımlar geliştirme imkanı sunan bilgisayar dilidir. Programlama dilleri sayesinde bir bilgisayarın hangi durumda ne çeşit çıktı verebileceği kontrol edilebilir.
Isam yapısı nedir?
ISAM (Indexed Sequential Access Method) IBM firmasinin gelistirdigi sirali (sequential) ve rastgele (random) index ile erisim saglayan data erisim sistemidir. IBM mainframe sistemlerinde kullanilmis. Cobol programlama dilinin varsayilan data file (dosya veritabani) seklinde kullanilirdi eskiden.Fortran programlama dili nedir?
Fortran (önceleri FORTRAN), özellikle sayısal hesaplama ve bilimsel hesaplama için uygun olan genel amaçlı, yordamsal, zorunlu programlama dilidir.Grace Hopper neyi icat etmiştir?
Derleyicinin adı A derleyicisi idi ve ilk versiyonu A-0 programlama diliydi. 1954 yılında şirketin otomatik programlama başkanlığına getirildi ve ekibiyle birlikte ilk derleyici tabanlı programlama dilleri olan ARITH-MATIC, MATH-MATIC ve FLOW-MATIC’i geliştirdi.
Programlama bilmek ne işe yarar?
Şirketler; internet siteleri, masaüstü yazılımları, güvenlik sistemleri, makine yazılımları gibi birçok alanda yazılımcılara ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle programlama dilleri üzerine bilgisi olan kişiler, bilişim sektöründeki diğer çalışanlara göre çok daha kolay iş buluyor.
Basic en temel ve en basit programlama dilidir. Üstelik en basit programları yazmak için geliştirilmiştir. Zamanla Windows ile tam bağlı çalışmasından doğan avantajlar kullanımını arttırmış. Üst seviye, nesne tabanlı, olay yönlendirmeli ve görsel programlamalar için aranan dil olmuştur.