AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çoban Kavurma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çoban Kavurma Tanımı İçin Gereçler
1.5 kilo dana eti
100 -150 gram iç yağ
1 soğan
2 defne yaprağı
2 çorba kaşığı çiçek yağı
Tuz -karabiber kekik
Servisi için;
Lavaş, roka, domates, biber, soğan

Çoban Kavurma Tanımı Yapılışı

Tencereyi ocağın üzerine alıyoruz.
İç yağını kısık ateşte eritiyoruz.
Öbür taraftan eti doğruyoruz.
Yağ eriyip kıkırdaklar kızarınca içine kuş başından daha küçük doğranmış eti ek ediyoruz, defne yaprağını da ekliyoruz. Et sulanıyor.
Etin suyunun çekmesini bekliyoruz ve orta ara karıştırıyoruz.
Pişmesine yakın yemeklik doğradığımız soğanı ekliyoruz.
Tuzunu ekliyoruz.
Etin ölçüsü az olduğundan su ek ettik.
Sona hakikat biraz çiçek yağını ekledim.
Suyunu büsbütün çektikten sonra servis tabağına lavaşı koyup üzerine etleri serpiştiriyoruz.
Yanlarına roka domates kekik koyup güzelce servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Not: etin durumuna nazaran 1. 5/2 saat pişme müddeti vardır.
 
Geri
Üst