AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CNS ATM nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

CNS ATM nedir?​

CNS/ATM sistemi, uçaktan alınan sürekli bilgi sayesinde emniyeti tehlikeye sokmaksızın ayırmalarda mümkün olduğunca azalma sağlamak ve yüksek performanslı bir hava trafik yönetimi gerçekleştirmek için ileri haberleşme, seyrüsefer ve izleme teknolojilerini kullanacaktır.
CNS sistemi nedir?
Merkezî sinir sistemi (MSS, zaman zaman İngilizce kısaltmasıyla: CNS yani “Central nervous system”) sinir sisteminin en büyük bölümünü teşkil eder. Beyin ve omurilikten oluşur. Bazı sınıflandırmalarda retina ve kraniyal sinirler de MSS’ye dahil edilir.

Atsep mühendis ne iş yapar?​

ATSEP kavramı Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ve Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) tarafından benimsenmiş bir terminoloji olup, hava trafik hizmetlerinin emniyeti için kullanılan havacılık elektroniği alanında görev yapan mühendis ve teknik personeli ifade etmektedir.
Atsep mühendis nasıl olunur?
d) ATSEP lisanslı mühendis olabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının bilgisayar, bilişim sistemleri, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, havacılık, uçak/uzay, kontrol, yazılım, sistem ve …
Haberleşme Seyrüsefer Gözetim (CNS) Hizmetlerinde Kalite Yönetim Sistemi ve Standardizasyonu Talimatı yayımlandı… Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
Merkezi sinir sisteminde denge merkezi nerede bulunur?
Beyincik, iç kulaktaki denge merkezi ile birlikte vücudun dengesini sağlar.

ATSEP Lisansı nedir?​

ATSEP Lisansı; Haberleşme (COM), Seyrüsefer (NAV) ve Gözetim (SUR) alanlarında düzenlenmekte, ilgili alanda dereceye sahip olmayan personelin bu alandaki sistemlerle ilgili bakım, onarım, idame faaliyetlerinde çalıştırılmaması gerekmektedir.
ATSEP sertifikası nasıl alınır?
ATSEP Yeterlilik Eğitimini tamamlayan personel ilgili alanlarda 250’şer saatlik ATSEP İşbaşı Eğitimlerine alınmaktadır. Gerekli aşamaları tamamlayan personelin ilgili derece alanında ATSEP Lisans Belgesinin düzenlenmesi için SHGM’ye başvuru yapılmaktadır.

Atsep Lisansı nasıl alınır?​

Geri