- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
CNC tezgah operatörü nasıl olunur?
Nasıl CNC Tezgah Operatörü Olunur? Meslek liselerinin Makine Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve ilgili bölümlerinden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür. İlköğretim mezunu bireylerin ise Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından verilen Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olması gerekmektedir.CNC belgesi nereden alınır?
2013 Yılına kadar kısa adı HEM olan Halk Eğitim Merkezleri tarafından da eğitimleri verilen CNC Kursu teçhizatın pahalı olması nedeniyle branş listesinden kaldırılmış olup, CNC eğitimi almak isteyenleri Türkiye İş Kurumu İşkur’a yönlendirmektedir.CNC makinesini kimler kullanabilir?
Geleneksel yöntemlerde bu makineler, uzman olan operatörler tarafından kullanılmaktadır. İşlerin çoğunun doğru bir şekilde işlenmesi gerekir ve operatör, hassas işleri yapacak kadar uzman olmalıdır. CNC makinelerinde operatörlerin rolü en aza indirgenir.
CNC belgesi ne kadar sürede alınır?
Cnc Tornacı Eğitimi Süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2008 yılında oluşturulan eğitim programı 872 saat olarak planlanmıştır. 872 saatlik eğitim yaklaşık olarak 9 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
CNC diploması nasıl alınır?
Bilgisayarlı Makine (Cnc) Operatörü Sertifikası Kursu’nu başarı ile tamamlayan kursiyerler, Milli Eğitim Onaylı belge almaya hak kazanır.Siensi maaşı ne kadar?
2022 Bilgisayarlı Makine (CNC Operatörü ) Maaşları Bilgisayarlı Makine (CNC Operatörü ) maaşı ortalama aylık 7314 _TL’dir. En düşük Bilgisayarlı Makine (CNC Operatörü ) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 10375 _TL’dir.CNC Programcısı ne iş yapar?
cnc yani computer numeric control adıyla bilinen ve sanayide kullanılan takım tezgahlarına manuel ya da bilgisayar yazılımı aracılığı ile program yazıp tezgahta işlemesini yapan kişiye verilen ünvan..
Torna ustası ne kadar maaş alır?
2022 Tornacı (Torna Tezgahı İşçisi) Maaşları Tornacı (Torna Tezgahı İşçisi) maaşı ortalama aylık 7314 _TL’dir. En düşük Tornacı (Torna Tezgahı İşçisi) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 10375 _TL’dir.