AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CN kokeni ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
142.235
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

CN kökeni ne demek?​

Farsça çīn چين “Asya”da bir ülke” sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Soğdca aynı anlama gelen çīn sözcüğü ile eş kökenlidir. (İlk kullanımı: MS 1. yy) Bu sözcük Çince ts”in “Çin ülkesini ilk kez birleştiren imparatorluk hanedanının adı (MÖ iii)” sözcüğünden alıntıdır.

Öz Türkçe kedi ne demek?​

Eski Türkçede hayvanlar çok ilginç isimlerle adlandırılmış. Evlerde ya da sokaklarda beslenen kedilere Eski Türkçede ‘çetük’ denilirken ateş böceği ‘küsküni’, fil ‘yagan’, kelebek ise ‘baybayuk’ olarak isimlendirilmiş.

Oğul ne demek kökeni?​

Oğul ne demek kökeni?
Oğul ne demek etimoloji? Oğlan sözcüğünün kökeni ‘erkek evlat’ anlamındaki Türkçe oğul sözcüğüdür. Bu sözcüğün kökü “oğl” öncesinde “oıl” ve onun öncesinde de “ol” sözcüklerine dayanır.

Menşei TDK ne demek?​

Menşei TDK ne demek?
Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre Menşei demek başlangıç demektir. Menşeinin bir diğer anlamı ise bir şeyin çıktığı yerdir. Menşei kelimesinin son anlamı ise kökendir. Menşei kelimesi için Türk Dil Kurumu sözlüklerinde cümle yer almaktadır.

Oğul Türkçe kökenli mi?​

Etimoloji. Oğlan sözcüğünün kökeni ‘erkek evlat’ anlamındaki Türkçe oğul sözcüğüdür. Bu sözcüğün kökü “oğl” öncesinde “oıl” ve onun öncesinde de “ol” sözcüklerine dayanır.

Amarı ne demek?​

latincede sevilmek. japoncada “pek” benzeri bir anlamı olan kalıp. sadece negatif cümlelerde kullanılıyor galiba (“pek ağır değil”, “pek ucuz değil” vs. gibi).

TEG ne demek?​

TEG ne demek?
Birisini geri zekalı sayma.

Aile kökeni ne demek?​

Aile kökeni ne demek?
aile kelime kökeni Arapça ˁwl kökünden gelen ˁāˀilat عائلة “bir kişinin bakmakla yükümlü olduğu hane halkı, bağımlılar” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ˁawl veya ˁiyālat عول/عيالة “geçimini sağlama, besleme, bakma” sözcüğünün sıfat dişil (müennes, feminine) halidir.

Menşe nasil yazilir TDK?​

Menşe köken, kaynak, başlangıç, bir şeyin çıktığı yer, köken, kaynak, sebep gibi anlamlara gelmektedir. Menşeyi ise kökeni, kaynağı demektir. Menşei, menşeyi kelimesinin yanlış yazılmış halidir ve halk dilinde genellikle bu şekilde kullanılmaktadır. Doğru yazılışı menşeyi şeklindedir.
 
CN kelimesinin kökeni, Farsça "çīn" kelimesinden gelmektedir. Bu kelime "Asya"da bir ülke anlamına gelmektedir. Farsça "çīn" kelimesi ise Soğdca kökenli bir kelime olan "çīn" kelimesi ile eş kökenlidir. İlk olarak MS 1. yüzyılda kullanılmıştır. Ayrıca "CN" kelimesinin Çince "ts"in kelimesinden de alıntı olduğu belirtilmektedir. Bu Çince kelime, MÖ iii. yüzyılda Çin ülkesini ilk kez birleştiren imparatorluk hanedanının adı anlamına gelmektedir.

Öz Türkçe "kedi" kelimesinin kullanıldığı dönemde hayvanlar farklı isimlerle adlandırılmıştır. Örneğin, evlerde ya da sokaklarda beslenen kedilere Eski Türkçede "çetük" denilmekteyken ateş böceğine "küsküni", fıla "yagan", kelebeğe ise "baybayuk" adları verilmiştir.

"Oğul" kelimesinin kökeni "erkek evlat" anlamına gelen Türkçe "oğul" kelimesidir. Bu kelimenin kökü ise "oğl" kelimesinden gelmektedir. "Oğlan" kelimesinin kökeni, Türkçe "oğul" kelimesinden türemiştir. Bu kelimenin kökü ise "oıl" ve onun öncesinde de "ol" sözcüklerine dayanır.

"Menşei" kelimesi, Türk Dil Kurumu'na göre "başlangıç" anlamına gelmektedir. Ayrıca başka bir anlamı ise bir şeyin çıktığı yer ya da kökenidir. Menşei kelimesinin son anlamı ise kök olarak tanımlanmaktadır. "Menşei" kelimesi için Türk Dil Kurumu sözlüklerinde örnek cümleler bulunmaktadır.

"TEG" ifadesi birinin geri zekalı sayılması anlamına gelmektedir.

"Aile" kelimesinin kökeni, Arapça "ˁāˀilat" kelimesinden gelmektedir. Bu kelime "bir kişinin bakmakla yükümlü olduğu hane halkı, bağımlılar" anlamına gelmektedir. Arapça kökenli "ˁāˀilat" kelimesi ise "geçimini sağlama, besleme, bakma" anlamına gelen "ˁawl" veya "ˁiyālat" kelimesinin sıfat dişil (müennes, feminine) halidir.

"Menşe" kelimesi, köken, kaynak, başlangıç, bir şeyin çıktığı yer anlamlarına gelmektedir. "Menşeyi" kelimesi ise kökeni veya kaynağı ifade etmektedir. Genellikle halk dilinde gözlemlenen yanlış kullanım olan "menşei" kelimesinin doğru yazımı "menşeyi" şeklindedir.
 
Geri
Üst