AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CMR acilimi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

CMR açılımı ne demek?​

CMR, anlaşmanın Fransızca adı olan „Convention relative au contrat de transport international de marchandises par route“nun kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı ise: Emtiaların karayolunda uluslararası nakliyatı için mukavele sözleşmesidir.
Dahili nakliye ne demek?
İç nakliye; tedarikçiden yükleme limanına, tahliye limanından konteynerin boşaltımının yapılacağı adrese kadar karayolu ve/veya trenyolu ile taşınmasını sağlar.

Nakliye sektörü ne demek?​

Lojistik ya da nakliye; ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların, ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanabilir. Herhangi bir pazarlama veya üretim organizasyonunun lojistik destek olmadan başarılması çok zordur.
Taşımacılık ve lojistik sektörü nedir?
Lojistik: Taşımacılık, depolama, paketleme ve elleçlemeden oluşan fiziksel akış ile gümrükleme, sigorta, gözetim, stok yönetimi ve sipariş yönetiminden oluşan hizmet akışıdır.

Lojistik işinde ne yapılır?​

Lojistik; bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi tüm süreçlerini ifade eder. Bir başka tanımla lojistik; doğru ürünü, doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde, doğru kalitede, rekabetçi bir fiyatla sağlamaktır.
CMR kim hazirlar?
Belge gönderici ya da lojistik firması tarafından, alıcının adına düzenlenir. Bu anlaşma ile tüm taşımacılık işlemleri ve koşulları belirli standartlara bağlanmıştır. CMR kavramının açılımı ise şu şekildedir: Convention Marchandise Routier.

CMR dosyası nedir?​

CMR bir irsaliyedir. Aracı size teslim eden şirket, yani harici bir nakliye şirketi tarafından hazırlanır. Aracı aldığınızı kanıtlamak için belgeyi imzalamanız gerekir.
CMR Konvansiyonu ne için kullanılır?
CMR (Convention Marchandise Routier) Uluslararası karayolu taşımacılığında koşulları standardize ederek taşıyıcının sorumluluklarını belirleyen bir sözleşmedir. Bu sözleşme 1978 yılında Cenevre’de yazılmış ve 1979 yılında Birleşmiş Milletler tarafından imzalanması için Dünya devletlerine gönderilmiştir.

Geri