AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cmd yonetici olarak nasil calistirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Cmd yönetici olarak nasıl çalıştırılır?​

Windows Başlat Düğmesine tıklayın. Arama kutusuna cmd yazın. Arama sonuçlarındaki cmdöğesine sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır öğesini seçin(Şekil 2).

Windows komut istemi nasıl kullanılır?​

1. Komut istemi (Command prompt) kullanarak
- Başlat ekranında cmd yazın ve ENTER tuşuna basın. veya.
- Farenin cursor’ını ekranın en alt soluna getirip veya Windows tuşu + X tuşlarına bastıktan sonra, Komut istemi seçeneğini seçin.
- Windows tuşu + R tuşlarına bastıktan sonra, çıkan kutuda cmd yazın ve Tamam butonuna basın.

Bir uygulamayı nasıl başlangıçta çalıştırma?​

Bir uygulamayı nasıl başlangıçta çalıştırma?
Başlangıç düğmesini seçip başlangıçta çalıştırmak istediğiniz uygulamayı bulmak için kaydırın. Uygulamaya sağ tıklayın, Diğer’i ve ardından Dosya konumunu aç’ı seçin. Bu, uygulama kısayolunun kaydedildiği konumu açar. Dosya konumunu aç seçeneği yoksa bu, uygulamanın başlangıçta çalıştırılamayacağı anlamına gelir.

Cmd komutları nasıl çalıştırılır?​

Cmd komutları nasıl çalıştırılır?
Çalıştır penceresini klavyende ⊞ Win + R tuşlarına basıp burada cmd yazdıktan sonra Komut İstemi’ni açmak için Çalıştır butonuna tıklayarak açabilirsin.

Bir program yönetici olarak nasıl çalıştırılır?​

Shift + Ctrl tuş kombinasyonuna basılı tutup çift tıklayarak, kısayol olarak yer alan bir programı yönetici olarak çalıştırabilirsiniz. Ek olarak Shift tuşuna basılı tutup sağ tıkladığınız zaman “Farklı kullanıcı olarak çalıştır” seçeneği karşınıza gelecek.

Windows komut istemi ile ne yapılır?​

Bilmeniz gereken 11 Komut İstemi Komutu
- ASSOC. Windows’taki dosyaların çoğunluğu, belli bir programla açılacak şekilde ayarlıdır.
- Cipher. Mekanik bir sabit diskteki dosyaları silmek, onları gerçekten silmiyor.
- Driverquery.
- File compare.
- Ipconfig.
- Ping.
- Netstat.
- Pathping.

Komut istemi ile güvenli mod nasıl açılır?​

Komut istemi ile güvenli mod nasıl açılır?
Standart güvenli mod için Windows arama çubuğuna CMD yazdıktan sonra karşınıza çıkan sekmeye sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır butonuna basın. Ardından karşınıza çıkan komut ekranına bcdedit /set {default} safeboot minimal yazdıktan sonra enter tuşuna basın.

Windows 10 başlangıçta açılan programlar nasıl kapatılır?​

Windows 10 başlangıçta açılan programlar nasıl kapatılır?
Görev Yöneticisi’ni kullanarak bir uygulamayı başlangıç sırasından çıkarmak için, üzerine sağ tıklayın ve Devre Dışı Bırak için girişi seçin.
CMD komutu ile neler yapılabilir?​
En popüler CMD komutları:
- taskmgr.exe Görevi: Görev yöneticisi.
- cleanmgr.exe Görevi: Disk temizleyici.
- appwiz.cpl Görevi: Program ekle kaldır.
- mspaint.exe Görevi: Paint programı
- compmgmt.msc Görevi: Bilgisayar yönetimi.
- timedate.cpl Görevi: Tarih ayarlama penceresi.
- notepad.exe Görevi: Not defteri.
Komut satırına nasıl girilir?​
Genel anlamda komut satırının açılması her işletim sisteminde farklılık gösterir. Windows işletim sistemleri için, Başlat menüsünden veya CTRL + R tuşları ile Çalıştır kısmına ulaşılarak CMD yazılıp Enter tuşuna basıldığında komut satırı açılmış olacaktır.

Evet, Windows işletim sisteminde komut istemini yönetici olarak çalıştırmak için farklı yöntemler bulunmaktadır. İşte detaylı bir şekilde adım adım anlatım:

1. **Windows Başlat Menüsü ile Yönetici Olarak Açma:**
- Başlat düğmesine tıklayın.
- Arama kutusuna "cmd" yazın.
- Arama sonuçlarındaki "cmd" öğesine sağ tıklayın.
- Açılan menüden "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

2. **Kısayol Oluşturarak Yönetici Olarak Açma:**
- Masaüstünde veya herhangi bir klasörde sağ tıklayın.
- Yeni -> Kısayol seçeneklerini takip edin.
- Hedef yerine `cmd.exe` yazın ve ileri butonuna tıklayın.
- Açılacak sayfada kısayolun adını belirleyin ve oluştur butonuna tıklayın.
- Oluşturulan kısayola sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

Komut istemi (Command Prompt) ile birçok sistem düzenleme ve yönetim işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle yönetici izni gerektiren işlemleri yapmak için komut istemini yönetici olarak çalıştırmak önemli olabilir.

Eğer bu konuda başka sorularınız veya anlamakta zorlandığınız bir konu varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri