CMAS 3 Yildiz nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

CMAS 3 Yıldız nedir?​

TSSF – CMAS üç yıldız dalıcı görev, sorumluluk ve yetkileri Her düzeyde dalıcıya sualtın da önderlik yapabilecek beceri ve deneyimi olan dalıcıdır. Önderlik yaptığı dalıcıların güvenli dalış kurallarına uygun dalış yapmalarını sağlamakla yükümlüdür. En çok 30 metre derinliğe kadar dalış yapabilir, yaptırabilir.

CMAS 2 yıldız nedir?​

Açık deniz dalış deneyimi olan dalıcı ve yanında en az iki yıldız dalıcı ile birlikte en çok 30 metre derinliğe kadar dalış yapabilen dalıcıdır. Dalış eğitmeni eşliğinde eğitim amacıyla en çok 42 metre derinliğe kadar dalış yapabilir. …

3 Gün süren 3 yıldız dalıcı kursu CMAS sisteminin 3. seviye kursudur. Bu kursu başarı ile bitirdiğinizde alacağınız uluslararası geçerli sertifika ile dünyanın çeşitli yerlerinde dalış liderliği yapabilir seviyeye gelmiş olursunuz.
1 yıldız kaç metre?
Dev yıldızlar genellikle minimum 7–10 M⊙ kütleye sahiptir (azami 5–6 M⊙). Çekirdeğin içindeki hidrojeni tükettikten sonra bu yıldızlar üstdev haline gelir ve helyumdan daha ağır elementleri oluşturmaya başlar. Ömürlerinin sonuna geldiklerinde çekirdekleri çöker ve süpernova patlamasıyla son bulurlar.
3 yıldız dalıcı belgesi nasıl alınır?
Tssf / Cmas Üç yıldız dalıcı eğitimine katılabilmek için şartlar ; 2 yıldız dalıcı belgesine yada eşdeğer belgeye sahip olmak. 2 yıldız belgesini aldıktan sonra kayıtlı 50 dalış yapmak. İlk Yardım , Yön Bulma , Derin Dalış uzman dalıcı eğitimlerini almış olmak.

Dalgıçlık belgesi ne işe yarar?​

Belge Yeterliliği. Eğitimi başarı ile tamamlayarak bir yıldız dalıcı kimliği almaya hak kazanan dalıcı, dalış ile ilgili teorik konularda bilgilenmiş, dalış donanımlarının hepsini uygun olarak kuşanıp çıkarabilen, bunları sualtında doğru olarak kullanıp dalabilmektedir.

2 yıldız dalış eğitmeni nasıl olunur?​

Katılma Koşulları
- TSSF’nin belirtmiş olduğu şartlara uyumlu olmanız.
- Üç yıldız dalıcı olmak.
- 100 kayıtlı dalış
- Geçerli sağlık raporu.
- Komple dalış malzemenizin olması
- Tıbbi ilk yardım bilgisi.
1 Yıldız Dalıcı nasıl olunur?
Dalış kursu nun içeriğinde de Toplam 15 saat teorik eğitim. 5 adet açık deniz dalışı ve tüm eğitimin sonunda yazılı sınavda başarılı olan dalıcı adaylarına uluslar arası geçerli Tssf Cmas 1 Yıldız dalıcı sertifikası almaya hak kazanırlar.
Bir yıldız ne kadar büyüktür?
Öyle büyük ki, içine 1 milyon 300 bin tane Dünya sığdırabiliriz. Çapı yerküreden 109 kat fazla. Ama sıkı durun, ondan çok daha büyükleri geliyor; Sirius A: Gökyüzünde görebildiğimiz en parlak yıldız. 8,6 ışık yılı uzaklıkta.
2 yıldız dalıcı; Açık deniz dalış deneyimi olan ve yanında en az iki yıldız dalıcı ile birlikte en çok 30 metre derinliğe kadar dalış yapabilen dalıcıdır. Dalış eğitmeni eşliğinde eğitim amacıyla en çok 42 metre derinliğe kadar dalış yapabilir.

Geri