AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CLR nasil calisir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

CLR nasıl çalışır?​

CLR – Common Language Runtime Bu IL kodları aslında çalıştırılabilir kodlar değildir ve çalıştırılabilmesi için bir ara programa ihtiyaç vardır. Bu ara program da CLR’dır. CLR dönüştürülmüş olan byte IL kodlarını alıp bir JIT (Just-In-Time) derleyicisini etkinleştirerek makine koduna dönüştürür ve çalıştırır.

CLR ne işe yarar?​

Türkçesi Ortak Dil Çalışma Platformu olan CLR; . NET ile programların çalışmasını kontrol eden birimdir. Normalde programlar derlenirken makine diline çevrilirdi ve işletim sistemiyle bağlantılı olarak çalışırlardı.
Microsoft System CLR nedir?
NET, kodu çalıştıran ve geliştirme sürecini kolaylaştıran hizmetler sağlayan ortak dil çalışma zamanı adlı bir çalışma zamanı ortamı sağlar.
Core CLR nedir?
Türkçesi ortak dil çalışma platformu olan CLR; . NET programlarını çalışmasını kontrol eder. Eskiden yazılan programlar direk derlenerek makine koduna dönüştürülürdü. Bu şekilde derlenen kod işletim sistemi bağımlı olarak çalışır.

.NET Dili nedir?​

NET Framework üzerinde çalışan fonksiyonel programlama dilidir. Visual Basic, Microsoft tarafından, Basic programlama dili üzerinde geliştirilmiş, olay yönlendirmeli, üst seviye, nesne tabanlı ve görsel bir programlama dilidir. Öğrenilmesi de kullanılması da oldukça kolaydır.

C# Core nedir?​

NET Core, Microsoft ve . NET topluluğu tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam eden, Github üzerinde bulunan açık kaynaklı, çapraz platform geliştirme yapmaya olanak sağlayan bir platformdur. . Net Core çapraz geliştirmeye verdiği olanak sayesinde Windows, macOS ve Linux’u destekler.
Core uygulaması nedir?
Microsoft tarafından geliştirilen ve geliştirilmesi devam eden Net Core, açık kaynak kodlu bir modern geliştirme platformudur. Cross platform yani yazılımcı diliyle bağımsız platform olan Net Core; Windows, Macos, Linux işletim sistemlerinde çalışabilir.

Geri