AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cloudflare nedir ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Cloudflare nedir ne işe yarar?​

Cloudflare, kimlik hırsızlığı ve DDOS saldırıları gibi tehditlere karşı koruma sağlayan ücretsiz bir CDN ve güvenlik servisidir. Ayrıca dünya çapında bulunan çoklu veri merkezlerini kullanarak (180’den fazla veri merkezine sahiptir) site performansını iyileştirir ve yükleme sürelerini hızlandırır.

Cloudflare DNS adresi ne?​

Cloudflare, DNS yönetiminizi yapmanızı sağlayan, CDN hizmetini ve belirli seviyeye kadar güvenlik hizmetini,sunan bir bulut servisidir. Free planınında bile bu saymış olduğum ana başlıklar altında bir çok hizmeti ücretsiz almanız mümkün olmaktadır.
Cloudflare kimin?​
Cloudflare, 2009 yılında Matthew Prince, Lee Holloway ve Michelle Zatlyn tarafından kurulmuştur. Cloudflare Eylül 2010’da TechCrunch Disrupt konferansında başlatılmıştır. Haziran 2011’de LulzSec isimli bir hacker grubunun websitesine sağladıkları güvenlik hizmetiyle medyanın dikkatini çekti.

Cloudflare güvenli mi?​

Cloudflare güvenli mi?
Bunları yardımcı olmak için kullanır web sitelerini hızlandırmak gibi kötü niyetli saldırılardan korumanın yanı sıra DDoS. Sonuç olarak, aşağıdaki gibi hizmetleri kullanan web siteleri Cloudflare daha güvenlidir ve kullanıcılarına daha iyi bir tarama deneyimi sunar.

CloudFlare servis kesintisi nedir?​

CloudFlare servis kesintisi nedir?
15 Nisan 2020’de Cloudflare kontrol paneli, bazı API’leri ve Argo akıllı yönlendirme özelliklerini içeren altyapısında kesintiler yaşandı. Kesinti sebebiyle bu hizmetleri kullanan bazı sitelere erişim yaklaşık 5 saat süre ile mümkün olmadı.

CloudFlare nasıl yapılır?​

- CloudFlare Nedir?
- CloudFlare kurulumu için ihtiyacınız olanlar.
- Adım 1 — Bir CloudFlare hesabı oluşturun.
- Adım 2 — Alan Adını CloudFlare’e ekleyin.
- Adım 3 — CloudFlare’de alan adınız için DNS kayıtlarını kontrol etme.
- Adım 4 — Alan adınızı CloudFlare nameserverlarına yönlendirme.

CloudFlare DNS ayarları nasıl yapılır?​

Bilgisayar konusunda acemi olsanız bile kolay takip edilen kurulum rehberi için cihazınızı aşağıdan seçin.
- Açık Sistem Tercihleri.
- DNS Sunucularını arayın ve açılır menüden seçin.
- DNS Sunucusu eklemek için + düğmesine tıklayın ve 1.1.1.1 girin.
- +’e tekrar tıklayın ve 1.0.0.1 girin (Bu alternatiftir.)
Cloudflare kesintisi nedir?​

Cloudflare SSL nasıl kurulur?​

Cloudflare SSL nasıl kurulur?
SSL Sertifikası Nasıl Aktif Edilir?
- Adım 1 – Cloudflare Panel. Cloudflare paneline giriş yaptıktan sonra işlem yapmak istediğiniz domain adresine tıklayınız.
- Adım 2 – SSL/TLS. Cloudflare yönetimi tarafında üst menü ekranından SSL/TLS butonuna tıklayınız.
- Adım 3 – SSL Mod Tercihi.

CloudFlare DNS iyi mi?​

CloudFlare DNS iyi mi?
İnternet için çalışmalar yürüten CloudFlare adlı bir şirket yeni DNS hizmeti 1.1.1.1’i tanıttı. Şirketin yaptığı açıklamalara göre bu DNS hizmeti dünyanın en güvenilir ve hızlı DNS hizmeti olacak.

Discord Cloudflare kesintisi nedir?​

Discord’da baş gösteren sıkıntılar içerik dağıtım ağı olan Cloudflare’de yaşanan kesintilerle başladı. Ayrıca Feedly, Crunchyroll ve daha birçok site kısmi kesintiler yaşadı. Cloudflare, ağını kısmi olarak etkileyen olası bir rota sızıntısı üzerinde çalıştığını açıkladı.

Cloudflare nedir discord?​

Cloudflare, web sitelerinde hız ve güvenlik amacıyla ileri seviyede güçlendirmeye yarayan ve yazılım servisidir. Sitenize giriş yapan kullanıcılar için bir önbellekleme mekanizması ile sitenin daha hızlı yüklenmesine olanak sağlar.
Cloudflare SSL nasıl alınır?​
Cloudflare SSL Sertifikası Nasıl Aktif Edilir?
- Adım 1 Cloudflare Panel. Cloudflare paneline giriş yaptıktan sonra işlem yapmak istediğiniz domain adresine tıklayınız.
- Adım 2 SSL/TLS. Cloudflare yönetimi tarafında üst menü ekranından SSL/TLS butonuna tıklayınız.
- Adım 3 SSL Mod Tercihi.

Cloudflare, kimlik hırsızlığından ve DDOS saldırılarından koruma sağlayan ücretsiz bir CDN ve güvenlik servisidir. Aynı zamanda dünya çapında 180'den fazla veri merkezi ile site performansını iyileştirir ve yükleme sürelerini hızlandırır.

Cloudflare'nin DNS adresi ise 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 olarak bilinmektedir. Bu DNS adresleri kullanılarak internet bağlantısının daha hızlı ve güvenilir hale getirilmesi mümkündür.

Cloudflare, 2009 yılında Matthew Prince, Lee Holloway ve Michelle Zatlyn tarafından kurulmuştur. 2010 yılında TechCrunch Disrupt konferansında başlatılan Cloudflare, 2011 yılında LulzSec hacker grubunun websitesine sağladıkları güvenlik hizmetiyle dikkatleri üzerine çekmiştir.

Cloudflare, web sitelerini kötü niyetli saldırılardan koruyarak daha güvenli hale getirir ve aynı zamanda daha iyi bir tarama deneyimi sunar. Ancak hizmet kesintileri yaşanabilme olasılığı da bulunmaktadır. Örneğin, 15 Nisan 2020'de Cloudflare altyapısında yaşanan kesintiler sebebiyle bazı sitelere erişim sorunları yaşanmıştır.

Cloudflare'ın kurulumu oldukça basittir. Cloudflare hesabı oluşturarak alan adınızı ekleyebilir, DNS kayıtlarını kontrol edebilir ve alan adınızı Cloudflare nameserver'larına yönlendirebilirsiniz.

CloudFlare DNS ayarları ise, bilgisayar kullanıcılarına yönlendirme ve kolay bir kurulum rehberi sunmaktadır. DNS ayarlarınızı düzenleyerek internet bağlantınızı optimize edebilirsiniz.

Cloudflare SSL sertifikasının kurulumu da oldukça kolaydır. Cloudflare paneline giriş yaparak SSL/TLS seçeneğine tıklayabilir ve SSL mod tercihlerinizi belirleyebilirsiniz.

Son olarak, Cloudflare'nin DNS hizmeti (1.1.1.1) dünyanın en güvenilir ve hızlı DNS hizmeti olarak tanıtılmıştır. Discord gibi platformlarda yaşanan sıkıntılar da genellikle Cloudflare üzerindeki kesintilerden kaynaklanmaktadır.

Geri