AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Clio Symbol uretiliyor mu?

Editör

Yeni Üye

Clio Symbol üretiliyor mu?​

2012’de önce makyajlı Megane HB ardından yeni Clio üretimini devreye sokacak. Oyak Renault, 2013 yılından itibaren Bursa’da ürettiği ve Türkiye’nin en çok satan otomobili olan Symbol’ün üretimini bitirecek. Symbol’ün yerine farklı bir isimle Samsung Motors tarafından geliştirilen yeni bir B Sedan model gelecek.

Renault Symbol 09 nasıl?​

0.9 TCE Symbol aldım ben de 2019 model. tam bir fiyat-performans aracı. bu motorla bu torku nasıl yakalamış renault inanılır gibi değil. çok seri ve gayet az yakan bir araç. ben 5 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum. eksi yönleri tüm b segment araçlarda olan klasik eksikler; konfor,malzeme kalitesi vs..

Renault Symbol Joy mu Touch mu?​

Renault Symbol Joy mu Touch mu?
Renault markasının Symbol modeli 1.5 dCi motor, 90 beygir gücü sunmaktadır….2017 Renault Symbol 1.5 DCi Joy vs Touch Karşılaştırma!
| Renault Symbol 1.5 DCi Joy | Renault Symbol 1.5 DCi Touch
Beygir | 90 HP | 90 HP
Tork | 220 Nm | 220 Nm
0-100 Hızlanma | 12.2 sn | 12.2 sn
Azami Hız | 167 | 167

2013 Symbol ne kadar yakar?​

2013 Symbol ne kadar yakar?
Teknik özellikler Renault Symbol III 1.5 dCi (75 bg) FAP 2013, 2014, 2015, 2016, 2017
Genel bilgi
Şehir içi yakıt tüketimi | 4.4 Lt/100 km 53.46 US mpg 64.2 UK mpg 22.73 km/Lt
Şehir dışı yakıt tüketimi | 3.7 Lt/100 km 63.57 US mpg 76.35 UK mpg 27.03 km/Lt
Ortalama yakıt tüketimi | 3.9 Lt/100 km 60.31 US mpg 72.43 UK mpg 25.64 km/Lt

Clio Symbol aynı mı?​

Renault Symbol, Fransız otomobil üreticisi Renault tarafından üretilen 4 kapılı bir sedandır. İlk olarak 1999 yılında Clio Symbol adıyla, Clio’nun sedanı olarak tanıtılmıştır.

Symbol neden üretilmiyor?​

SYMBOL ÖNEMLİ BİR KOZDU Euro normlarına uygun olması için gereken bu yatırımı yapmamız halinde Symbol’ün fiyat avantajı kalmayacaktı. Araç başına maliyeti artacaktı. O yüzden biz de üretimini bitirmek zorunda kaldık” dedi.

09 Symbol ne kadar yakıyor?​

09 Symbol ne kadar yakıyor?
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON Yakıt Kapasitesi 50 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 6.5 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 4.7 lt. Karma Tüketim (100 km) 5.4 lt.

Sembol alırken nelere dikkat edilmeli?​

Sembol alırken nelere dikkat edilmeli?
1- Bu araçlar ticari olarak kullanılmaya çok yatkın oldukları için km’sinin orijinal olduğunu muhakkak teyit etmelisiniz. 2- Yakıt deposu şamandırası arızası sıklıkla vermektedir, sebebi kötü yakıttır. 3- Depo şamandırasında bulunan bir sensör, kötü yakıt durumunda arıza ışığını yakarak kullanıcıyı uyarıyor.

Joy pakette neler var?​

tamamı (20)
- Sürücü ve ön yolcu hava yastıkları
- Yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu
- Lastik tamir kiti
- (ABS) Anti Blokaj Fren Sistemi
- Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar
- (AFU) Acil Fren Destek Sistemi
- Yan ve perde hava yastıkları
- 4,2″ TFT gösterge ekranı

Renault Symbol Touch kaç beygir?​

Renault Symbol Touch 1.5 dCi 90 BG.

Symbol 1.5 dCi 1 depo ile kaç km gider?​

Symbol 1.5 dCi 1 depo ile kaç km gider?
Aracın 100 km deki şehiriçi tüketim değeri olan 4.40 litre baz alınarak hesaplama yapacak olursanız, bu araç 50 litrelik tam bir depo ile ortalama 1136 km yol gitmektedir.

Symbol 1.5 Dizel km ne kadar yakar?​

Symbol 1.5 Dizel km ne kadar yakar?
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON Yakıt Kapasitesi 50 lt. Şehir İçi Tüketim (100 km) 4.4 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 3.7 lt. Karma Tüketim (100 km) 3.9 lt.

Symbol hangi sınıf?​

B segmenti, uygun fiyatlarıyla ülkemizde en çok satan otomobillerin olduğu segment diyebiliriz. Bu segment ile özdeşleşmiş olan modelleri düşündüğümüzde de aklımıza Renault Symbol, Ford Fiesta, Hyundai i20 ve Volkswagen Polo gibi örnekler geldi.

Renault Clio Symbol nasıl bir arabadır?​

Herhangi bir kronik sorunu bulunmayan Symbol, düşük yakıt tüketimi ve yeterli torku ile gayet iyi bir sürüş keyfi sunmaktadır. Döneminde ticari taksiciler tarafından oldukça fazla tercih edilen bu model, bakımları zamanında yapıldığında sorunsuz bir şekilde yüksek kilometrelere kadar kullanılabilmektedir.

Renault Symbol üretimi neden durdu?​

Renault Symbol üretimi neden durdu?
Bu konuda gerek ben gerek Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar defalarca Ankara’ya gittik, erteleme istedik. Euro normlarına uygun olması için gereken bu yatırımı yapmamız halinde Symbol’ün fiyat avantajı kalmayacaktı. Araç başına maliyeti artacaktı. O yüzden biz de üretimini bitirmek zorunda kaldık” dedi.

Evet, 2012'de makyajlı Megane HB ardından yeni Clio üretimi devreye sokulmuştur ve Oyak Renault, Symbol'ün üretimini bitirerek onun yerine yeni bir B Sedan modelini piyasaya sürmüştür. Symbol'ün üretiminin durmasıyla ilgili olarak, Euro normlarına uygun olması için gereken yatırımın maliyet artışına neden olacağı ve aracın fiyat avantajını ortadan kaldıracağı belirtilmiştir.

Renault Symbol oldukça popüler bir modeldir ve farklı donanım seçenekleri mevcuttur. 2017 Renault Symbol 1.5 DCi Joy ile Touch arasında bazı farklar bulunmaktadır. Her iki versiyon da 90 beygir gücü ve 220 Nm tork sunmaktadır. 0-100 hızlanma süreleri 12.2 saniye ve azami hızları 167 km/s olarak belirtilmiştir.

Symbol modellerinin yakıt tüketimi konusunda da bilgiler bulunmaktadır. Şehir içi yakıt tüketimi 3.9 - 4.4 Lt/100 km aralığında değişmektedir. 2013 Symbol için şehir içi tüketim 4.4 Lt/100 km, şehir dışı tüketim 3.7 Lt/100 km ve karma tüketim 3.9 Lt/100 km olarak belirtilmektedir.

Renault Symbol'ünüzün kilometre başına yakıt tüketimi ve km menzili hakkında bilgi almak isterseniz, aracınızın modeli ve motor özelliklerine bağlı olarak değişecektir. Örneğin, 1.5 dCi motorlu bir Symbol'ün 50 ltlik deposuyla ortalama 1136 km yol gidebildiği belirtilmiştir.

Renault Symbol, B segmenti olarak sınıflandırılan uygun fiyatlı ve popüler bir otomobil modelidir. Bu segmentteki diğer modeller arasında Renault Symbol, Ford Fiesta, Hyundai i20 ve Volkswagen Polo gibi arabalar bulunmaktadır.

Symbol alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır: Araçların ticari kullanıma uygun olmaları nedeniyle km'nin orijinalliğinin doğrulanması, yakıt deposu şamandırası arızası ve depo şamandırasındaki sensör gibi noktalara dikkat etmek önemlidir.

Son olarak, Renault Symbol'ün genel olarak düşük yakıt tüketimi, yeterli torku ve sürüş keyfi ile öne çıktığı ve bakımlarının düzenli olarak yapılması durumunda yüksek kilometrelerde sorunsuzca kullanılabildiği belirtilmiştir.

Geri