- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
CLARITINE reçetesiz alınır mı?
REÇETESİZ SATILAN ALERJİ İLAÇLARI: Setirizin (Zyrtec), feksofenadin (Allegra), levosetirizin (Xyzal) ve loratadin (Claritin, Alavert) ağız yoluyla alınır.CLARITINE nasıl bir ilaç?
CLARITINE, herhangi bir şeye alerjiniz olduğunda vücudunuz tarafından üretilen “histamin” adı verilen bir maddenin etkilerini durdurarak alerji belirtilerinizin azaltılmasına yardımcı olur. CLARITINE kronik idiopatik ürtiker, mevsimsel ve kronik (perennial) alerjik rinit tedavisinde endikedir.
Fixdual ilacı ne işe yarar?
Film Tablet FİXDUAL, pembe renkli yuvarlak bikonveks film kaplı tabletlerdir. Alerjik rinit ve alerjik rinitle birlikte olan astım tedavisinde ve semptomlarının giderilmesinde endikedir.CLARITINE ne kadar?
Sadece eczanelerde satılır.
allerjik nezle icin birebir ilac.sekerli bir tadi vardir. içindeki psödoefedrin sülfat bulunan ilaç.
Fixdual kimler kullanır?
fixdual alerjik rinit ve alerjik rinit hastalığı ile birlikte olan astım hastalığının tedavi edilmesi ve belirtilerinin giderilmesi için kullanılmaktaolan bir ilaçtır.
Fixdual ne kadar sürede etki eder?
Alerjik rinit ve alerjik kökenli astım üzerinde FİXDUAL’in terapötik etkisi bir gün içinde başlar.Antihistaminik ilaçlar kilo aldırır mı?
İlk bulunan antihistaminik ilaçlar etkilerinin kısa süreli olması yan etkilerinin fazla olması nedeniyle günümüzde fazla tercih edilmemektedir. Önemli yan etkileri iştah açması, kilo aldırması ve daha önemli olarak sersemlik yapmasıdır. Bu nedenle dikkat gerektiren işlerde çalışanlarda kullanılmaması gerekir.
Loratadine 10 mg nedir?
Claritin markası altında satılan Loratadin, alerjileri tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Buna alerjik rinit (saman nezlesi) ve kurdeşen dahildir. Loratadin/psödoefedrin olarak bilinen bir dekonjestan olan psödoefedrin ile kombinasyon halinde de mevcuttur. Ağızdan alınır.Antihistaminik ne kadar sürede etki eder?
GI kanaldan iyi absorbe olurlar. Etkileri genellikle çok hızlı gelişmez. Maksimum plazma düzeyine 2-3 saatte ulaşır → bu düzey 4-6 saat sürer. Etkileri uzun süreli olup, çoğunlukla 10-12 saat civarındadır.