- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
ÇKS ne zaman yenilenir?
2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (#ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular İl ve İlçe Müdürlüklerimizden yapılacaktır. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için başvuru işlemlerini, başvuru tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.Çiftçi kayıt Sistemi için ne gerekli?
İlk Kez Müracaat Ediliyorsa;ÇKS belgesi nerelerde geçerli?
Bu belgeler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilmektedir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara ya da bu işe girmek isteyenlere verilen bu belgeler, tüm teşvik ve hibelerden yararlanmayı sağlayan, düşük oranlı kredi kullanılabilme imkanı veren belgelerdir.
2022 ÇKS ne zaman yapılır?
2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ve güncelleme işlemleri 1 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Çiftçilerimizin tarımsal desteklerden faydalanabilmeleri ve mağduriyet yaşamamaları için son başvuru tarihine kadar ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.
2021 ÇKS başvuru süresi Uzatildi mı?
Çiftçi kayıt sistemi ÇKS 2021 yılı üretim yılı için başvuruları hükümleri kapsamında 01 Eylül 2020 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde sona erecek.Çiftçi Belgesi e devletten alınır mı?
Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden alabilirsiniz. E-Devlet üzerinden başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.Çiftçi belgesi olanlara sokağa çıkma yasağı var mı?
Cevap 25: Genelgemizle tam kapanma döneminde tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla “Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanların” sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmaları kararlaştırılmıştır.
Çiftçi kayıt sistemine nasıl kayıt olunur?
ÇKS’ye kaydolmak veya kayıtlarını güncellemek üzere il/ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunan çiftçilerden, Çiftçi Kayıt Formu (EK-1) istenir. İnternet ortamından ve/veya e-devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda sistemdeki ilgili alanlar doldurulur.