ÇKS belgesinden kimler yararlanabilir?
ÇKS BELGESİ NE İŞE YARAR? Ekim ve hayvancılık ile uğraşan kimselere devletin çiftçi projeleri kapsamında vermiş olduğu hibelerden yararlanma fırsatı, Üretmiş olduğunuz tarım ürünlerinin nakliyesi için gereken “Müstahsil yol belgesi” için ÇKS belgesi gerekir.Ziraat odasına kayıt zorunlu mu?
Türkiye’de çiftçilik faaliyeti gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişiler 6964 sayılı Ziraat Odaları ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu gereği faaliyet gösterdiği yerde bulunan il/ilçe Ziraat Odasına kayıt olmak zorundadır.Sertifikalı tohum desteği kaç TL?
Sertifikalı tohum kullanım desteğinde geçen yıl olduğu gibi buğday, arpa, çavdar, tritikale, yulaf ve çeltikte sertifikalı tohum desteği 16 lira olarak uygulanacak.
Sigortalı çalışan ÇKS belgesi alabilir mi?
Sigortalı çalışan çiftçi belgesi alabilir, bilindiği üzere çiftçi belgesi ziraat odaları tarafından tarımsal faaliyet yürüten kişilere verilen resmi bir belgedir. Çiftçi belgesi alabilmek için tek yapmanız gereken tarımsal amaçlı kullandığınız, kendinize ait veya kiralık arazilerinizi ziraat odasına bildirmektir.
ÇKS belgesi ile seyahat edilir mi?
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirli dönemlerde verilen desteklerden faydalanmak için de çiftçi belgesi almak isteyen vatandaşlar, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden kayıtlarını sağlayacak. Çiftçi belgesi ile seyahat etme işlemi gerçekleştirilemiyor.ÇKS belgesi ne zaman son?
2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (#ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular İl ve İlçe Müdürlüklerimizden yapılacaktır.Ziraat Odasına Kimler Üye Olabilir?
Kimler Ziraat Odasına Kayıt Olabilir Sadece hayvansal üretim veyahut bitkisel üretim yapıyor olmanız da yeterlidir. Bu minvalde; sadece bir ineği veya sadece 500 metrekare tarımsal araziyi kayıt ettirerek Ziraat Odasına kayıt olabileceğinizi söyleyebiliriz.
Ziraat odasına kayıt için ne gerekli?
İl ilçe nüfus müdürlüğünden alınacak nüfus kayıt örneği sureti. Kayıt olacak kisinin 1 adet (en az 6 ay önce çekilmiş) vesikalık fotoğraf. Köy veya mahalle muhtar onaylı çiftçi kütüğü belgesi. Tarla kiralık ise köy veya mahalle muhtarı ve aza onaylı kira kontratı