CKS belgesi kac yil gecerli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

ÇKS belgesi kaç yıl geçerli?​

Çiftçi Belgesi bir yıl süreyle geçerli bir belgedir. Ziraat Odaları tarafından kayıtlı çiftçilerin beyan ettikleri tarımsal üretim bilgilerine göre tanzim ve tasdik edilen belge bir üretim sezonunu kapsamaktadır. Her yıl çiftçilik faaliyetlerini Ziraat Odasına beyan ederek kaydın yenilenmesi gereklidir.

Çiftçi belgesi aidatı ne kadar?​

Çiftçilik Belgesi Ücreti 2021 1-10 dekara kadar (10 dekar dâhil) : 6 TL. 11-50 dekara kadar (10 dekar üzeri 50 dekar dâhil) : 13 TL. 51-100 dekara kadar (50 dekar üzeri 100 dekar dâhil) : 20 TL. 100 dekar üzeri: 26 TL.
Çiftçi belgesi nasıl alınır 2021?
Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.
ÇKS son gün ne zaman?
2022 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (#ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular İl ve İlçe Müdürlüklerimizden yapılacaktır.

ÇKS belgesi ile sokağa çıkılır mı?​

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında bitkisel üretimde Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi (ÇKS), hayvansal üretimde işletme kayıt belgesi, arıcılık faaliyetleri için Arıcılık Kayıt Sistemi Belgesine (AKS), sahip üreticilerin tarımsal faaliyetlerine kısıtlama olmaksızın …

Ziraat Odası çiftçi aidatı ne kadar?​

Bu bağlamda 2021 yılı için belirlenen brüt asgari ücret tutarının 3.577,50 TL olduğuna göre ziraat odalarında uygulanacak en az giriş ve aidat ücreti 51,00 TL olarak tespit edilmiştir.
Ziraat Odalarına Kimler Üye Olabilir?
Kimler Ziraat Odasına Kayıt Olabilir Sadece hayvansal üretim veyahut bitkisel üretim yapıyor olmanız da yeterlidir. Ziraat Odasına şirket kaydınızı gerçekleştirebilmek için gerçek kişiler adına tanzim edilen belgelerle birlikte şirket kuruluş belgeleri ve yetki belgeleri de ibraz etmeniz gerekecektir.

Geri