- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Cizvit dini nedir?
Cizvitler ya da İsa Cemiyeti, genel merkezi Roma’da olan, Katolik Kilisesi’nin erken bir tarikatıdır. 1528’de Paris’te tanışan ve içinde Francisco de Xavier, Pierre Favre ve Tarikatın ilk lideri olan Loyola’lı İgnatius’un da olduğu yedi arkadaş ve öğrenci tarafından kurulmuştur.Cizvit rahibi ne demek?
Katolik Kilisesi’nin en çok rahibe mensup tarikatı olan Cizvitler, manastırlara kapanıp ibadet etmek yerine eğitim ve misyonerlik alanında faaliyetlerini yoğunlaştırmaktadırlar. Dünya çapında 19 bin papazın üye olduğu tarikata Almanya’da bağlı orta ve yüksek eğitim kurumlarında yaklaşık 6 bin kişi öğrenim görüyor.Cizvit tarikatı kim tarafından kuruldu?
Loyolalı İgnatiusFranciscus XaveriusPeter FaberCizvitler/Kurucuları
Cizvitlerin Hristiyanlık faaliyetleri nelerdir?
cizvitler yoksulluk, bekaret ve itaat için yemin ederler. türklerin farkında olmadan hristiyan dünyasına yaptığı bir iyiliğin sonucu dünyanın kaderini etkilemiştir cizvitler. şöyle ki: kuruluşları zamanında, yarım düzine arkadaşı ile birlikte loyola’nın amacı kudüs’e hac ziyareti yapmaktır.
Cizvit olmak ne demek?
Cizvitler aynı zamanda İsa Cemiyeti olarak da bilinmektedir. Katolik kilisesinin erkek bir Tarikatı olarak ifade edilmektedir. Bu tarikat içerisinde olan kişilere ise cizvitler denmektedir.Loyola kim?
Loyola’lı İgnatius (Baskça: Iñigo Loiolakoa, İspanyolca: Ignacio de Loyola; d. 23 Ekim 1491, Guipúzcoa, Bask bölgesi – İspanya – ö. 31 Temmuz 1556, Roma, Papalık Devleti), Bask İspanyol asıllı katolik din adamı ve mistiktir; Cizvitler (Latince: Societas Jesu, Türkçe: İsa Cemiyeti) tarikatının kurucusu.Opus Dei tarikatı nedir?
Opus Dei, İspanyol asıllıdır. Katolikliğe sadık laik iş ve meslek sahiplerini bir araya getirerek Papa’ya Vatikan dışında destek olacak varlıklı ve iyi eğitim görmüş elit bir kadroyu oluşturmak amacı ile kurulan ama günümüzde Vatikan’da en etkili olan laik kurumdur.
Beyaz Papazlar Cemiyeti hangi ülkede kurulmuştur?
Afrika Notre-Dame Misyonerleri Cemiyeti (Société des Missionnaires de Notre-Dame d’Afrique) 18 Ekim 1868 tarihinde başkent Cezayir yakınındaki el-Biar’da fiilen kuruldu. Cemiyet faa- liyete üç veya dört papaz ile başladıysa 1874 yılında bu rakam yüzü aşmıştı.