Cizik kestane ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
138.304
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Cizik kestane ne demek?​

bir kişiyi kesici aletle, kaba etinden yaralamak.
Argoda kestane çizmek ne demek?
(arg.) anal bikrin fiil-i livata yoliyle izalesi. kıl dönmesi ve basur gibi ameliyatlar öncesi ve sonrası etrafındaki şaklabanlar tarafından yapılan espri.

Kestane neden çizilir?​

Kestane, sert ve havayı içine almayan bir kabuğa sahiptir. İyi pişmesi veya havaya patlayarak birtakım kazalara sebebiyet vermemesi adına doğru şekilde çizilmesi gerekir. Kestane doğru kesilmediği taktirde kestanenin yenmesi, açılması zor bir hal almaktadır.
Kestane türkçe sözlük anlamı nedir?
kayıngillerden, kerestesi doğramacılıkta kullanılan, ılıman iklimlerde yetişen bir orman ağacı ve bu ağacın meyvesi…
İlk olarak kestaneler 1 bucak yardımı ile artı şeklinde boydan boya çizilir. Çizilen kestaneler suyun içinde 10 dakika bekletilir. Daha sonra kestanelerin suyu süzülerek kızgın tavaya konulur.
Kestane çiziği nasıl yapılır?
Tencere her evde bulunan bir pişirme aracıdır. Kestane de tencerede yapılabilir. Öncelikle kestaneler yıkanır, şişkin kısımlarına çizik atarak 20 dakika suda bekletilir. Kurulandıktan sonra tencere içerisine kestaneler alınır ve 1 çay bardağı su eklenerek pişirilmeye bırakılır. 20 dakika içinde pişmiş olacaktır.

En güzel kestane nasıl çizilir?​

– Kestanelerin çürümüş olanlardan ayırmak için 2 veya 3 dakika kadar suyun içinde bekletiniz. – Çürümüş kestaneler su yüzüne çıkacağından su yüzünde olanları ayırıp çöpe atınız. – Küçük keskin bir bıçak yardımı ile boydan boya kesikler açınız. – Kestanenin iyi pişmesini istiyorsanız kesiğin az olmamasına dikkat ediniz.
Kestane ne kadar sürede haşlanır?
Kestaneleri suyun içerisine alın ve 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra tencereyi ocağa alın ve içerisine 2 adet kesme şeker ekleyin. Orta ateşte, yaklaşık 30 dakika, haşlayın. Kestaneler yumuşadığında suyunu süzün ve çıkartın.
 
Geri
Üst