Civcivler ishal olursa ne olur?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Civcivler ishal olursa ne olur?​

En yaygın paraziter hastalık, koksidiyoz olmaktadır. Ve bu hastalıktan dolayı ortaya çıkan ishal genel olarak kanlı ishal olmaktadır. Bu hastalığa engel olmak için civcivlere anti koksidiyoz ilacı karıştırılması gerekmektedir. Ama yapmadan önce bir veterinere danışmanız tavsiye edilmektedir.

Bir civciv neden kaşınır?​

-Kanatlılarda dış parazit varlığı(bit,kene gibi) sürekli kaşınma isteği uyandırıp gagalamayı tetikleyebilir. -Kanatlılarda ishale sebep olabilecek iç parazitler,viral- bakteriyel hastalıklar,yem zehirlenmeleri hayvanın arka kısmının sürekli ıslak kalmasına sebep olacağından gagalamaya zemin hazırlayabilir.

Tavuk neden yeşil sıçar?​

Tavuk neden yeşil sıçar?
Tavuk vebası, virüs etkenli bir hastalıktır. Dışkı,gırtlak ve burun sümüğü ile bulaşmaktadır. Kuluçka süresi 3-4 gündür.Tavuk vebasının etkileri ise, iştahsızlık,yüksek ateş,yeşil ve sulu dışkı atılması ile kendini göstermektedir.Tavuk vebasına yakalanan hayvanlar çok fazla su tüketmekte ve hızlı solumaktadır.

Civciv halsiz ne yapmalıyım?​

Civcivler hastalandığında, civcivlere çok temas etmemek gerekiyor. Civcivlere uygun olan yemler tercih edilerek, civcivlerin iyileşmesi sağlanabilir. Özellikle vitamin içeren yemler alınarak, civcivlerin daha kısa sürede iyileşmesi mümkündür. Civcivlere el ile temas etmekten mutlaka kaçınılmalıdır.

Civcivlerin pisliği nasıl temizlenir?​

Isıyı uygun derecelere getirip, ıslak nemli bir pamukla dışkı günde 3-4 kere temizlenmeli, temizlik sonrası ıslak tüyler kurutulmalı, mümkünse örneğin bebe yağı, kantoron yağı bir kulak çubuğu ile çok az sadece bölgeyi nemlendirip yumuşatacak kadar sürülebilir.

Civcivler yazın üşür mü?​

Civcivler yazın üşür mü?
Üşümelere dikkat: Ölmemiş olabilirler. Bu ilginç durum yumurtadan yeni çıkmış civcivlerde ilk 10 veya 15 günde oluyor. 25-30C derecelerde sıcakta bile ısı yetersizliğinden dolayı ölü gibi hale gelirler. Eğer 36C derece ısı sağlarsanız dirilip herkesi şaşırtırlar.
Civciv neden sürekli bağırır?​
– ilk günler için; alacağınız yemin ince çekilmiş olmasına dikkat edin. – susuz kalan civcivler sinir bozucu şekilde öterler. böyle bir semptom gördüğünüz anda annenize başvurun. küçük oyuncaklarınız ya da kavanoz kapaklarına su doldurarak susuz bırakmayın.
Tavuk Hastalıkları Nelerdir?​
Tavuk Hastalılarının Sebepleri Kaliteli ve bol miktarda ürün alabilmek ancak sağlıklı hayvanlarda mümkündür. Bu sebeple hastalıların ortaya çıkış yetiştiriciler tarafından çok iyi bilinmelidir.

Civciv hasta olursa ne yapılır?​

Civciv hasta olursa ne yapılır?

Civciv ölümleri neden olur?​

Yönetim hataları, yüksek veya düşük sıcaklık, zehirlenme gibi faktörler civcivlerin telef olmasına yol açabilir. Yem açısından ise su ve vitamin eksikliği civcivlerin hasta olması ve ölümüne neden olmaktadır.

Civciv kendi bokunu yer mi?​

Gezen tavuk her şeyi yer. Keşke böcek ve solucanla sınırlı olsa. Gezen tavuk kendi dışkısını bile yer. Dolayısıyla gezen tavuktan salmonella bulaşma ihtimali çok yüksektir.

Civcivler neden kan işer?​

Civcivler neden kan işer?
Eğer civciv ya da olgunlaşma sürecinde olan tavuk sindirilmemiş yemi dışkı yolu ile atıyorsa, kanlı dışkı ya da kanlı ishal durumları sık sık meydana geliyorsa parazit hastalığına yakalandığını söyleyebiliriz.

Civcivler sıcaktan ölür mü?​

Civcivler soğuktan etkilenir mi?​

Soğuğa karşı oldukça dayanıksız olan civcivler, soğuktan çok etkilenebiliyor.
 
Civcivler için belirtilen konulardan bazıları oldukça önemlidir ve doğru bilgiler içermektedir. Örneğin, civcivler ishal olduğunda en yaygın paraziter hastalık olan koksidiyozdan kaynaklanabileceği ve bu durumun kanlı ishale neden olabileceği belirtilmiş. Koksidiyoz hastalığının tedavisi için anti-koksidiyoz ilaçlarının kullanılması gerektiği ve veterinere danışmanın önemli olduğu vurgulanmış. benzer şekilde, kusmayı ve kaşıntıyı tetikleyebilecek dış parazitlerin varlığı, iç parazit hastalıkları, yem zehirlenmeleri gibi sebeplerle civcivlerin kaşınabileceği belirtilmiş.

Ayrıca, tavuk vebası gibi ciddi bir hastalık durumunda tavukların yeşil ve sulu dışkı atabileceği ve hastalığın belirtileri hakkında bilgi verilmiş. Bu gibi durumlarda hayvanın hızlı solunum, iştahsızlık gibi belirtiler gösterebileceği ve veteriner hekime başvurulması gerektiği önemle vurgulanmış.

Civcivlerin ayrıca sıcak ve soğuğa karşı dayanıksız oldukları belirtilmiş. Özellikle yeni çıkan civcivlerin ısı düzenlemesi açısından hassas oldukları ve uygun ısı koşullarının sağlanması gerektiği vurgulanmış.

Civcivlerin bakımı ve sağlığıyla ilgili verilen bilgiler doğru ve önemlidir. Eğer civcivlerin sağlık sorunlarıyla karşılaşılırsa, konuyla ilgili veteriner hekime başvurmanın önemli olduğu belirtilmiş. Bu tür bilgilerle civciv sahipleri, hayvanlarının sağlığını korumak ve gerektiğinde doğru müdahalede bulunabilmek için bilinçlenmiş olacaklardır.
 
Geri
Üst